Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä.
Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.
x
Arvioi yrityksesi taloushallintoprosessia – löydä heikkoudet

Markkinoilla on tällä hetkellä tarjolla hyvin monia taloushallinto-ohjelmia, joissa on varsin laaja valikoima erilaisia ominaisuuksia ja toimintoja. Omalle yritykselle sopivan ohjelmiston valinta saattaa kuitenkin osoittautua yllättävän hankalaksi, etenkin jos yrityksen vastuuhenkilöillä ei ole selkeästi tiedossa, mitä ohjelmistolta oikein halutaan.


Kun ohjelmiston hankintaprosessiin valitut vastuuhenkilöt käyvät huolella läpi yrityksen taloushallintoprosessin nykytilan ja tekevät sen pohjalta alustavaa tarvemääritystä hankittavalle ohjelmistolle, on heidän helpompi myös kartoittaa omiin tarpeisiin sopivia ohjelmistoja ja niiden toimittajia.

 

Pyri löytämään taloushallintoprosessin kipupisteet

Taloushallintoprosessin kuvaamisen tavoitteena on löytää nykyprosessin heikkoudet ja vahvuudet sekä tunnistaa, mitkä prosessin vaiheet tällä hetkellä vievät eniten aikaa ja kustannuksia. Nämä ovat niitä kipupisteitä, jotka uudella taloushallinto-ohjelmistolla pitäisi saada poistettua. 


Useimmille yrityksille riittää, että yrityksessä on karkealla tasolla luotu yhteinen näkemys sen taloushallintoprosessin nykytilasta ja siihen liittyvistä tulevaisuuden tarpeista. Jos yrityksessä on paljon eri liiketoimintaprosesseja ja se tekee yhteistyötä useiden eri toimittajien kanssa, voi taloushallintoprosessia kuvata myös lyhyen kirjallisen dokumentin avulla.

 

Hyviä kysymyksiä alustavassa tarvemäärittelyssä

Kun päätös uuden taloushallinto-ohjelmiston valinnasta on tehty, voi nykyistä taloushallintoprosessia kartoittaa esimerkiksi seuraavien kysymysten avulla:

  • Mistä osa-alueista oman yrityksen taloushallintoprosessi tällä hetkellä koostuu?
  • Ketkä ovat prosessin vastuuhenkilöt?
  • Mitkä prosessin osat toimivat hyvin?
  • Mitkä vaiheet vaativat eniten työtä?
  • Mitkä ovat nykyprosessin suurimmat kipupisteet?
  • Onko taloushallinnon hoitaminen tällä hetkellä pääosin yhden henkilön osaamisen varassa?
  • Mihin taloushallintoprosessin vaiheisiin kaivataan parannusta?
  • Millaista taloushallinnon osaamista yrityksen sisältä löytyy tällä hetkellä? Mitkä asiat yrityksen on kannattavaa hoitaa itse myös jatkossa?
  • Millaisesta taloushallinnon osaamisesta yrityksellä on puutetta? Mitkä asiat kannattaisi jatkossa hoitaa ulkopuolisen palvelun avulla?

 

Mieti myös tilitoimiston roolia kokonaisuudessa

Jos osa yrityksen taloushallinnosta on ulkoistettu tilitoimistolle, on uuden taloushallinto-ohjelmiston hankinnan aikana mietittävä myös tilitoimiston roolia jatkossa. Jos esimerkiksi tilitoimistolle aiemmin ulkoistettu palkanlaskenta halutaankin hoitaa uuden ohjelmiston avulla itse, ei ulkopuoliselle tilitoimistokumppanille välttämättä enää jatkossa ole tarvetta. 


Jos nykytilakartoituksessa huomataan, että yrityksen sisältä puuttuu olennaista taloushallinnon osaamista, voi tiettyjen osien ulkoistaminen tilitoimistolle tulla yritykselle lopulta edullisemmaksi ja vaivattomammaksi kuin hoitaa ne itse.  Tilitoimiston ja asiakkaan välillä on nykyään paljon enemmän mahdollisuuksia esimerkiksi käyttää samaa ohjelmistoa taloushallinnon hoitamisessa. Tilitoimiston rooli voi esimerkiksi laskea palkat sekä tehdä kirjanpitoa, mutta asiakas itse laskuttaa ja maksaa ostolaskunsa.

 

Lue seuraavaksi:

Talousjohtajan tietopaketti ERP-projektista

Taloushallinto-ohjelmiston ostajan opas

Taloushallinnon ulkoistaminen

5 askelta sähköiseen taloushallintoon

 

Artikkeli päivitetty helmikuussa 2019.

« Takaisin

Suositeltavaa luettavaa:

Robotti automatisoi laskutuksen rutiinityötä Koas eli Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr rakennuttaa ja vuokraa asuntoja opiskelijoille Jyväskylän alueella. Koasilla on käytössään Visma L7 -ohjelmisto ja sen kyljessä rutiinitehtäviä automatisoiva ohjelmistorobotti. Katso sisältö »
Robotti automatisoi laskutuksen rutiinityötä
Toiminnanohjaus
Kausityöntekijöiden työajanseuranta helpoksi Kesän korvalla ajankohtaiseksi aiheeksi nousee kausityöntekijöiden työajanseuranta – miten hoitaa työajanseuranta helposti ja nopeasti ja vieläpä mobiililla? Lue blogikirjoitus »
Kausityöntekijöiden työajanseuranta helpoksi
Liiketoiminnan kehittäminen Blogi
Isännöinti siirtyy nyt joustotyön aikaan Isännöintialalla on laajasti käytössä kokonaistyöaikaan perustuvat työsopimukset ilman määriteltyä työaikaa. Uusi työaikalaki tuo joustotyön myös isännöintiin, jolloin mm. paineaikoja voidaan helpottaa paikallisella sopimisella. Lue blogikirjoitus »
Isännöinti siirtyy nyt joustotyön aikaan
Isännöinti Blogi
Robotteja toimialafokuksella PK-sektorille Visma Software Oy:n ja MOST Digital Oy:n yhteistyö alkoi robottitoteutusten parissa noin vuosi sitten ja jo nyt yhteistyön tulokset puhuvat puolestaan. Yhteistyön myötä tuotetut robotit toimivat sujuvasti Visma L7 -ohjelmistossa ja nykyisin myös osana Visma Fivaldi -isännöintijärjestelmää. Lue blogikirjoitus »
Robotteja toimialafokuksella PK-sektorille
Toiminnanohjaus Blogi
Robotiikka on tullut jäädäkseen Robotiikka ja automaatio ovat rantautuneet pysyvästi osaksi tiedonhallintaa. Robotiikkaa hyödyntävien sovellusten hyötyinä markkinoidaan helppoa käyttöönottoa, tehokkuutta, tiedonkäsittelyn virheettömyyttä sekä nopeaa takaisinmaksuaikaa – mutta vastaako todellisuus kaikkia näitä myyntilupauksia? Lue blogikirjoitus »
Robotiikka on tullut jäädäkseen
Toiminnanohjaus Blogi
Digitaalisuus pelastaa ihmishenkiä työmailla Työmaiden tahti kiihtyy kesää kohden koronaviruksesta huolimatta. Vältä työturvallisuuden sudenkuopat digitaalisen työturvallisuusratkaisun avulla! Lue blogikirjoitus »
Digitaalisuus pelastaa ihmishenkiä työmailla
Rakentaminen ja urakointi Blogi
Kilpailukykyä tulevaisuuden tilitoimistolle Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy käytti 15 vuotta Visma Econet -ohjelmistoa ennen siirtymistä yhteiskäyttöiseen, pilvipohjaiseen Visma Fivaldiin. Työ on tehostunut automaation kautta, mutta samalla siirtyminen nykyaikaiseen Visma Fivaldiin on vaatinut konkreettisesti toimintatapojen muutosta. Katso sisältö »
Kilpailukykyä tulevaisuuden tilitoimistolle
Tilitoimisto
Sähköinen taloushallinto tuo tilitoimiston asiakkaan lähelle Vuodesta 2013 toimineen Talouspalvelut Helmitaulu Oy:n omistajalla Irma Laitisella oli alunperin tarkoituksena työllistää vain itsensä. Vauhdikkaan alun jälkeen tilitoimisto on hankkinut itselleen monipuolisen asiakaskannan sisältäen sekä perinteisiä kirjanpitoasiakkaita että sähköiseen taloushallintoon siirtyneitä. Katso sisältö »
Sähköinen taloushallinto tuo tilitoimiston asiakkaan lähelle
Tilitoimisto
Tehokkaammat prosessit sähköistämisellä Restalaite Oy päätyi sähköistämään yrityksensä prosessit Visman laajalla sähköisten ratkaisuiden tarjonnalla Katso sisältö »
Tehokkaammat prosessit sähköistämisellä
Toiminnanohjaus
Visma Fivaldi on Suomen käytetyin taloushallinnon ohjelmisto Visma Fivaldi on tilitoimistojen kirjanpito-ohjelmistojen markkinajohtaja Suomessa, osoittaa tuore Taloushallintoliiton tekemä tutkimus. Visma Fivaldilla tehdään tutkimuksen mukaan eniten yritysasiakkaiden kirjanpitoja Suomessa. Lue blogikirjoitus »
Visma Fivaldi on Suomen käytetyin taloushallinnon ohjelmisto
Tilitoimisto Blogi
Koko maailma pakotettiin digiloikkaan Siirtyminen täysipainoisesti etätöihin on vaatinut yrityksiltä innovatiivisuutta, jotta prosessien ja liiketoiminnan jatkuvuus saadaan turvattua. Haluamme olla apuna tässä tilanteessa tarjoamalla etätyötä helpottavia ohjelmistojamme veloituksetta. Lue blogikirjoitus »
Koko maailma pakotettiin digiloikkaan
Liiketoiminnan kehittäminen Blogi
Kiire alkaa taas työmailla - mikä avuksi? Tunnistatko sinä kiireen aiheuttajat työmaalla? Rakennusalalla 'se aika vuodesta' alkaa viimeistään toukokuussa ja alkuvuodesta yritysten johdossa ja työmaalla työmaamestarin kopissa tuskaillaan, miten tulevasta kiireestä pääsisi eroon Lue blogikirjoitus »
Kiire alkaa taas työmailla - mikä avuksi?
Rakentaminen ja urakointi Blogi
Selainpohjaiset sovellukset yleistyvät toiminnanohjauksessa ja haastavat perinteisen ERP-ajattelun Toiminnanohjausjärjestelmä koetaan helposti vaikeakäyttöiseksi, koska käyttöliittymässä on usein toiminnallisuuksia, joita ei jokapäiväisessä työssä tarvita. Tulevaisuuden trendinä onkin räätälöidyt, käyttäjäkohtaiset näkymät. Lue Tero Oksalan haastattelu ite wikissä. Lue blogikirjoitus »
Selainpohjaiset sovellukset yleistyvät toiminnanohjauksessa ja haastavat perinteisen ERP-ajattelun
Toiminnanohjaus Blogi
3 vinkkiä talousjohtajalle – näin selätät vuodenvaihteen kiireen Talousjohtajan työpöytä täyttyy monista tärkeistä ja kiireisistä tehtävistä vuoden vaihteessa. Vaikka sähköiset työkalut tuovat helpotusta hektisyyteen, on oman työn hallinta tärkeää. Tässä kolme käytännön vinkkiä, jotka auttavat talousjohtajaa selviytymään vuoden kiireisimmästä ajankohdasta. Lue blogikirjoitus »
3 vinkkiä talousjohtajalle – näin selätät vuodenvaihteen kiireen
Taloushallinto Blogi
Visma Fivaldin tilinpäätös 2019 Visma Fivaldin vuoteen 2019 on mahtunut Tulorekisteriä, tekoälyä, mielikuvatutkimusta sekä organisaatiomuutos, joka nostaa asiakkaan keskiöön! Lue kertaus vuodesta ja ajatuksia tulevasta. Lue blogikirjoitus »
Visma Fivaldin tilinpäätös 2019
Tilitoimisto Blogi
Eroon paperista – huollon digitalisoitu työnohjaus tuo paljon etuja Kunnollinen työnohjaus on merkittävä vahvuus esimerkiksi huolto- ja asennuspalveluita tarjoavalle yritykselle. Valitettavasti liian monessa tällaisessa firmassa tehtyä työtä jää kirjaamatta tai asiakkaita palvellaan hölmössä järjestyksessä. Miten sinun yrityksesi voi erottua joukosta ja astua työnohjauksen edelläkävijäksi? Lue blogikirjoitus »
Eroon paperista – huollon digitalisoitu työnohjaus tuo paljon etuja
Toiminnanohjaus Blogi
Joustavaa kirjanpitoa tilitoimiston kaikenkokoisille asiakkaille Tilitoimisto Elma vaihtoi Tikonista Visma Fivaldiin, joka mahdollistaa joustavat palvelut tilitoimiston erilaisille asiakkuuksille Katso sisältö »
Joustavaa kirjanpitoa tilitoimiston kaikenkokoisille asiakkaille
Tilitoimisto
Miten Visma Nova asiakas voi antaa ehdotuksia tuotekehitykselle? Kirjoitin aiemmin siitä, miten kehitämme Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmää. Tässä blogissa aion kertoa, miten sinä voit Nova-asiakkaanamme saada kehitystoiveesi meidän tietoomme ja miten me kehitysehdotuksia käsittelemme. Lue blogikirjoitus »
Miten Visma Nova asiakas voi antaa ehdotuksia tuotekehitykselle?
Toiminnanohjaus Blogi
Visma Nova -toiminnanohjaus kehittyy jatkuvasti Sinä aikana, kun Nova on ollut olemassa, ovat teknologia ja koko työelämä kehittyneet huimasti ja myös asiakkaidemme tarpeet muuttuneet. Pitkäaikaisimpien asiakkaidemme kanssa olemme kokeneet monet muutokset yhdessä, merkittävimpänä liiketoiminnan sähköistymisen, minkä myötä esimerkiksi verkkolaskut tulivat osaksi arkeamme. Lue blogikirjoitus »
Visma Nova -toiminnanohjaus kehittyy jatkuvasti
Toiminnanohjaus Blogi
Fivaldi tukee jatkossakin tilitoimiston mappiasiakkaita Uutinen Tikon-ohjelmiston päättymisestä nosti monelle tilitoimistoammattilaiselle huolen siitä, missä jatkossa hoitaa perinteiset mappiasiakkaat. Visma Fivaldi on tilitoimiston valinta pitkälle tulevaisuuteen ja ohjelmisto tulee jatkossakin tukemaan myös perinteisiä asiakkuuksia sähköisten ohella. Lue blogikirjoitus »
Fivaldi tukee jatkossakin tilitoimiston mappiasiakkaita
Tilitoimisto Blogi
Mikä on menestyvien yritysten ja tiimien salaisuus? Marraskuun alussa järjestetyssä Työn Uusi Suunta -seminaarissa kuultiin Anssi Rantasen keynote-puheenvuoro, jossa käsiteltiin yritysten kasvua. Mallia otettiin maailman menestyneimmiltä ja nopeiten kasvavilta yrityksiltä. Mitä nämä yritykset tekevät eri tavalla kuin muut ja olisiko toiminnasta jotain opittavaa? Lue blogikirjoitus »
Mikä on menestyvien yritysten ja tiimien salaisuus?
Työn uusi suunta Blogi
Miten työn uutta suuntaa johdetaan? Maailma muuttuu, muuttuuko johtaminen? Miten aivot ja ihmiset saadaan mukaan muutokseen? Katso Christina Dahlblomin keynote-puheenvuoron tallenne Työn Uusi Suunta 2019-seminaarista. Katso video »
Miten työn uutta suuntaa johdetaan?
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
Elmu©kelmuista Chefstein© älykeittiöihin uutta teknologiaa hyödyntäen Fredman Group on muuntautunut perinteisestä vakaasta tehdasmallisesta yrityksestä asiakaslähtöiseksi moderniksi uutta teknologiaa ja innovaatioita hyödyntäväksi toimijaksi. Katso tallenne Peter Fredmanin puheenvuorosta Työn Uusi Suunta 2019-seminaarissa. Katso video »
Elmu©kelmuista Chefstein© älykeittiöihin uutta teknologiaa hyödyntäen
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
Asiakaspalvelun parantaminen robotiikan keinoin Miten pienikin asiakaspalvelu voi hyödyntää teknologiaa asiakkaan palvelemisessa? Mitä tapahtuu vuonna 2020? Katso Tomi Korpaeuksen puheenvuoron tallenne Työn Uusi Suunta 2019-seminaarista. Katso video »
Asiakaspalvelun parantaminen robotiikan keinoin
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
PK-yritysten kasvun elementit -paneelikeskustelu Mihin asioihin teidän mielestä PK-yritysten pitäisi fokusoida kun haetaan kasvua? Onko suomalaisilla PK-yrityksillä riittävästi nälkää ja kunnianhimoa kasvuun? Katso Työn Uusi Suunta 2019 -seminaarin paneelikeskustelun tallenne. Katso video »
PK-yritysten kasvun elementit -paneelikeskustelu
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
ERP-järjestelmän vaihtajan opas ja äänikirja – tutustu heti! Mitkä merkit kertovat että on aika vaihtaa toiminnanohjausjärjestelmää? Oppaassa käydään läpi ERP-järjestelmän vaihtoprosessi aina projektiin valmistautumisesta onnistuneeseen käyttöönottoon asti. Voit kuunnella tämän oppaan myös äänikirjana. Lataa opas »
ERP-järjestelmän vaihtajan opas ja äänikirja – tutustu heti!
Toiminnanohjaus Opas
Taloushallinnon ulkoistaminen sai alkunsa toiminnanohjausjärjestelmän vaihdosta KT Interiorilla taloushallinnon ulkoistaminen sai alkusysäyksen, kun vanha toiminnanohjaus-järjestelmä päivitettiin uuteen, Visma.net ERP -järjestelmään. Samassa yhteydessä vaihtui myös tilitoimistokumppani. Katso sisältö »
Taloushallinnon ulkoistaminen sai alkunsa toiminnanohjausjärjestelmän vaihdosta
Taloushallinto Toiminnanohjaus
Toiveena yrityksen tarpeisiin skaalautuva toiminnanohjausjärjestelmä Hydro halusi toiminnanohjausjärjestelmän, joka olisi pilvipalvelu ja skaalautuisi yrityksen tarpeiden mukaan. Lisäksi haluttiin, että mahdollisimman moni prosessi hoituisi samalla järjestelmällä. Katso sisältö »
Toiveena yrityksen tarpeisiin skaalautuva toiminnanohjausjärjestelmä
Toiminnanohjaus
Onnistunut toiminnanohjausjärjestelmän vaihto Sacrum Oy etsi helppokäyttöistä toiminnanohjausjärjestelmää, joka toimisi pilvessä ja olisi helposti integroitavissa verkkokauppaan, kassajärjestelmään sekä logistiikkakumppaneiden kuljetusjärjestelmiin. Katso sisältö »
Onnistunut toiminnanohjausjärjestelmän vaihto
Toiminnanohjaus
Toiminnanohjaus ja palkanlaskenta -ohjelmistot päivitettiin pilveen Rakennusliike Metritiskillä urakointijärjestelmien kokonaisuus päivitettiin Urakointi+-ratkaisuun, jossa toiminnanohjausjärjestelmänä on Visma.net ERP. Lisäksi käyttöön otettiin Visma Payroll -palkanlaskentaohjelma. Katso sisältö »
Toiminnanohjaus ja palkanlaskenta -ohjelmistot päivitettiin pilveen
Toiminnanohjaus
Työn uusi suunta on epäonnistua ja juhlia sitä Tiesitkö, että Suomen menestys on kiinni pk-yritysten menestyksestä? 65 % yksityisen sektorin työnantajista on pk-yrityksiä. Reilu 80 % uusista työpaikoista syntyy pk-sektorille. Nämä esimerkkilukuina pk-yritysten merkittävyydestä työelämässä. Vieraskynässä: Heidi Petäjämäki, Rauhala. Lue blogikirjoitus »
Työn uusi suunta on epäonnistua ja juhlia sitä
Työn uusi suunta Blogi
Työaikalaki 2020 tuo modernin työn tekemisen muodot lakiin Työaikalakiin on viimein 2020 alussa tulossa muutoksia, jotka eivät äkkiä vaikuta kovin radikaaleilta, mutta mahdollistavat oikeasti nykyaikaisen työn tekemisen muodot lainkin puitteissa. Uudistus siis todella tukee niitä työnantajia, jotka ovat jo oivaltaneet, mihin suuntaan yrityksen tärkeimmän voimavaran mieli halajaa; helppouteen, joustavuuteen ja vapauteen. Lue blogikirjoitus »
Työaikalaki 2020 tuo modernin työn tekemisen muodot lakiin
Blogi
Kauppalehti-blogi: Käsi sydämelle – oletko investoinut asiantuntijoiden osaamiseen? Yllättävän usein yritykset hankkivat hyvän tietojärjestelmän, mutta eivät hyödynnä sitä oikein. Pääsyy on yleensä vajavainen koulutus. Jos omassa firmassa on käynyt näin, tuhkaa ei kannata ripotella päälleen. Miksi ja miten kannattaa korjata osaamisen velka? Lue blogikirjoitus »
Kauppalehti-blogi: Käsi sydämelle – oletko investoinut asiantuntijoiden osaamiseen?
Toiminnanohjaus Blogi
Taloushallinnon automaatio tuo tilitoimiston palvelut keskiöön Robotiikka, automaatio ja sähköistyminen tulevat muuttamaan totuttuja toimintatapoja taloushallinnossa ja tilitoimistoissa – kysymys kuuluu, koska on liian myöhäistä havahtua muutokseen? Kun katsomme tulevaisuutta yksittäisen kirjanpitäjän tai tilitoimiston näkökulmasta, on selkeästi nähtävissä kaksi eri mahdollisuutta: muuttuminen tai epäonnistuminen. Lue blogikirjoitus »
Taloushallinnon automaatio tuo tilitoimiston palvelut keskiöön
Tilitoimisto Blogi
Kauppalehti-blogi: Mitä opimme kahvikapinasta: IT kehittyy harppauksin, ihminen ei Muutosjohtamisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Riippumatta yrityksen koosta olennaista on johdon sitoutuminen ja esimerkki sekä kuunteleminen ja dialogi. Lue blogikirjoitus »
Kauppalehti-blogi: Mitä opimme kahvikapinasta: IT kehittyy harppauksin, ihminen ei
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Blogi
Kauppalehti-blogi: Eroon yrityksen kasvukivuista – 5 hyvän kasvun elementtiä Kun yritys kasvaa, se on merkki onnistumisesta. Kasvu aiheuttaa kuitenkin kasvukipuja – sekasorron pelossa pk-yritys voi painaa jarrua silloinkin, kun edessä häämöttää hyvä tilaisuus kiihdyttää. Miten turhat pelot voi välttää, ja mistä osista koostuvat hyvän kasvun elementit? Lue blogikirjoitus »
Kauppalehti-blogi: Eroon yrityksen kasvukivuista – 5 hyvän kasvun elementtiä
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Työn uusi suunta Blogi
Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku – näkökulmia tulorekisteriin Tulorekisteri herättää monenlaisia tunteita eikä ongelmitta ole selvitty. Suuren kokoluokan muutokset vaativat hyvän suunnittelun lisäksi pitkäjänteisyyttä ja aikaa, yhteistyötä ja kehittämistä unohtamatta. Yllätyksiä ja haasteita ilmenee puolin ja toisin, uuden oppiminen ja uusien asioiden jalkauttaminen nielevät aikaa ja voimia. Lue blogikirjoitus »
Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku – näkökulmia tulorekisteriin
Taloushallinto Blogi
Kauppalehti-blogi: Pk-yrittäjä, tartu API-talouden etuihin Liikkuuko tieto eri pilviohjelmistojesi välillä? Jos vastaus on ei, datasi makaa pilvisiilojen vankina ja pilven bisneshyöty kärsii. Onneksi ongelmaan on ratkaisu: API eli ohjelmointirajapinta. Mitä etuja se tuo yrityksille? Lue blogikirjoitus »
Kauppalehti-blogi: Pk-yrittäjä, tartu API-talouden etuihin
Toiminnanohjaus Blogi
Visma Fivaldia kehitetään yhdessä asiakkaan kanssa Nykypäivän hektinen, digitaalinen maailma muuttuu koko ajan, mikä vaatii yrityksiltä jatkuvaa hereilläoloa ja reaktiokykyä. Visma Fivaldi on laaja taloushallinnon ja kiinteistöhallinnan pilvipalvelu ja pysyäksemme vauhdissa mukana työskenteleekin ohjelmiston tuotekehityksessä jo yli 40 hengen asiantuntijajoukko. Keskeinen lenkki on myös koko asiakaskuntamme, jolta saamme jatkuvasti palautetta ohjelmiston kehittämiseen. Lue blogikirjoitus »
Visma Fivaldia kehitetään yhdessä asiakkaan kanssa
Asiakaskokemus Taloushallinto Tilitoimisto Blogi
Digi pelastaa työmaalla henkiä – jokaisella tarinalla ei ole onnellista loppua Työmaat eivät lepää kesälläkään. Aikataulupaineissa työtahti saattaa olla jopa liiankin kiivas ja työturvallisuus jäädä taustalle. Lue blogikirjoitus »
Digi pelastaa työmaalla henkiä – jokaisella tarinalla ei ole onnellista loppua
Rakentaminen ja urakointi Blogi
Kauppalehti-blogi: Luotatko rutiinit mieluummin ihmiselle vai automaatiolle? Joskus pk-yritys hankkii itselleen avaimet reippaaseen uudistukseen, mutta piilottaa ne komeroon. Näin käy, jos yritys hankkii keskeisen ohjelmiston, kuten ERPin, mutta pitäytyy vanhoissa toimintatavoissa. Ongelmana on puuttuva luottamus. Lue blogikirjoitus »
Kauppalehti-blogi: Luotatko rutiinit mieluummin ihmiselle vai automaatiolle?
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Blogi
Tarvitseeko yritykseni ERP-järjestelmää? Lataa opas Tutustu, miten liiketoiminnan eri prosesseja - taloushallintoa, varaston- ja materiaalihallintaa, sekä tuotannon- ja työnohjausta - voidaan tehostaa ERP-järjestelmällä. Lataa opas »
Tarvitseeko yritykseni ERP-järjestelmää? Lataa opas
Taloushallinto Toiminnanohjaus Opas
Milloin on oikea aika siirtyä sähköiseen taloushallintoon? Nykypäivän yrityselämässä joustavuus ja nopeus ovat suorastaan elinehtoja yrityksen kilpailukyvylle. Sähköisen taloushallinnon ansiosta yritys pystyy tekemään päätöksiä aina ajankohtaisen ja tuoreen tiedon pohjalta, mikä voi parantaa merkittävästi yrityksen kilpailukykyä nyt ja tulevaisuudessa. Lue artikkeli »
Milloin on oikea aika siirtyä sähköiseen taloushallintoon?
Taloushallinto Artikkeli
Muistilista sähköiseen taloushallintoon siirtyvälle yritykselle Sähköisen taloushallintojärjestelmän käyttöönotto tapahtuu aina valitun järjestelmätoimittajan asiantuntevalla tuella, mutta myös pk-yrityksellä on tärkeä rooli talouden hallintaan liittyvän muutoksen läpiviennissä. Tiedätkö jo, mitä sinun tulisi tehdä ennen sähköiseen taloushallintoon siirtymistä? Lue artikkeli »
Muistilista sähköiseen taloushallintoon siirtyvälle yritykselle
Taloushallinto Artikkeli
Näin valmistaudut taloushallinto-ohjelmiston hankintaan Onko yrityksesi hankkimassa uutta taloushallinto-ohjelmistoa lähiaikoina? Tiedätkö, miten uuden ohjelmiston hankintaprosessi kannattaa käynnistää ja millaisia asioita kannattaa pohtia ennen kuin eri ohjelmistotoimittajiin otetaan yhteyttä? Lue artikkeli »
Näin valmistaudut taloushallinto-ohjelmiston hankintaan
Taloushallinto Ulkoistaminen Artikkeli
Toiminnanohjausjärjestelmän hyödyntäminen teollisuusyrityksissä Toiminnanohjausjärjestelmien hyödyntäminen on jo pitkään ollut osa teollisuusyritysten arkipäivää. Tyypillisesti ERP-järjestelmää on hyödynnetty teollisuusyritysten myynnissä, materiaalinhallinnassa sekä taloushallinnossa. Mutta mitkä ovatkaan tehokkaan toiminnanohjauksen kulmakivet nykypäivänä, kun työtä tehdään mm. laajan alihankkijaverkoston kanssa? Lue artikkeli »
Toiminnanohjausjärjestelmän hyödyntäminen teollisuusyrityksissä
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Teollisuus Artikkeli
Moderni isännöitsijä panostaa nyt viestintään – verkkopalvelun avulla Isännöitsijän työhön vaikuttavat monet taloyhtiön päivittäiseen toimintaan liittyvät sidosryhmät kuten huoltoyhtiö, osakkaat, hallituksen jäsenet ja asukkaat. Isännöitsijän ja sidosryhmien yhteinen tavoite on kiinteistön arvon säilyttäminen ja jopa lisääminen koko kiinteistön elinkaaren ajan. Viestinnällä on tärkeä osa näihin tavoitteisiin pääsemisessä. mutta ongelmaksi muodostuu sidosryhmien tuottaman tai tarvitseman tiedon pitäminen ajan tasalla ja aina helposti saatavilla. Lue artikkeli »
Moderni isännöitsijä panostaa nyt viestintään – verkkopalvelun avulla
Isännöinti Artikkeli
Tuntikirjausten ja työnohjauksen sähköistäminen Rakentamisen suhdanne on kääntymässä maltilliseen laskuun kasvettuaan muuta taloutta nopeammin neljän vuoden ajan. Kilpailulla alalla kannattavuudesta huolehtiminen ja kilpailukyvyn säilyttäminen on tärkeää. Urakointiyrityksissä suurimpia kipupisteitä ovat usein tiedonkulun haasteet, sekä työhön liittyvien tietojen raportoinnin ja asiakaslaskutuksen hitaus. Lue artikkeli »
Tuntikirjausten ja työnohjauksen sähköistäminen
Toiminnanohjaus Rakentaminen ja urakointi Artikkeli
Taloushallinto ja matkalaskuohjelma saumattomasti yhdessä Kaskipuu halusi palauttaa kirjanpidon osaksi yhtiön omaa toimintaa. Tästä syntyi tarve löytää ohjelmisto, jolla taloushallinto hoituisi sähköisesti aina kirjanpitoon asti. Samassa yhteydessä tuli ilmi myös tarve matka- ja kululaskuohjelmalle. Katso sisältö »
Taloushallinto ja matkalaskuohjelma saumattomasti yhdessä
Taloushallinto Toiminnanohjaus
Pienyrittäjä, KonMarita taloushallintosi Vieläkö kaappisi pullistelevat mappeja ja työpöytäsi paperilappuja? Mikäli mappeja kertyy taloushallinnon hoitamisesta enemmän kuin yksi vuodessa on aika KonMarittaa taloushallintosi, eli siirtää se sähköiseksi. Lue blogikirjoitus »
Pienyrittäjä, KonMarita taloushallintosi
Taloushallinto Ulkoistaminen Blogi
Tehokas toiminnanohjaus tukku- ja erikoistavarakaupan alalla Tukku- ja erikoistavarakauppojen liiketoimintaa leimaa monimuotoisuus, sillä osto- ja myyntitoimintojen lisäksi yritys voi harjoittaa kokoonpanoa tai tarjota erilaisia palvelutöitä. Lue, miten tukkuyritys voi toiminnanohjausjärjestelmän avulla hallita kannattavuuttaan, asiakkaitaan sekä ydintoimintojaan ja siten saavuttaa kilpailukykyä. Lataa opas »
Tehokas toiminnanohjaus tukku- ja erikoistavarakaupan alalla
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Tukku- ja erikoistavarakauppa Opas
Tilitoimiston ja asiakkaan yhteinen ohjelmisto säästää virheiltä Sipoon autovaraosa käyttää Visma Fivaldia yhdessä tilitoimistonsa Profitaksen kanssa. Nyt yrittäjä Miina Aalto voi keskittyä ydinbisnekseen ja jättää taloushallinnon osaaviin käsiin. Katso sisältö »
Tilitoimiston ja asiakkaan yhteinen ohjelmisto säästää virheiltä
Taloushallinto Ulkoistaminen
Sähköisyys kasvattaa kirjanpidon merkitystä yrittäjälle Ravintoloita on mahdollista johtaa vaikka Espanjasta käsin kun yhteistyö yrittäjän, ravintolapäälliköiden ja tilitoimiston kanssa pelaa ja kaikki ovat saman tiedon äärellä Visma Fivaldi -pilvipalvelussa. Katso sisältö »
Sähköisyys kasvattaa kirjanpidon merkitystä yrittäjälle
Taloushallinto Ulkoistaminen
Tutustu Moderni tilitoimisto -kyselymme tuloksiin Yli 700 tilitoimistoa vastasi ja kertoi, missä vaiheessa he ovat alan digitaalisessa murroksessa. He tarkastelivat toimintaansa liittyen ohjelmistoihin ja työtapoihin, asiakastyöskentelyyn ja liiketoiminnan kehittämiseen. Missä siis mennään? Lue artikkeli »
Tutustu Moderni tilitoimisto -kyselymme tuloksiin
Tilitoimisto Artikkeli
Kauppalehti blogi: Hallinnan tunne on avain muutokseen – kokemuksia onnistuneista ERP-projekteista Bisneskriittisten työkalujen käyttöönotto tai muuttaminen on herkkää hommaa. Pelissä on paljon tunnetta. Alkuvaiheessa ilmassa leijuu ymmärrettävästi epävarmuus tulevasta: henkilöstössä mietitään, millainen minun maanantaipäiväni oli ennen ja millainen se on muutoksen jälkeen. Lue blogikirjoitus »
Kauppalehti blogi: Hallinnan tunne on avain muutokseen – kokemuksia onnistuneista ERP-projekteista
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Blogi
Kauppalehti blogi: Pk-yritys, miten selviät, kun laajennut muihin Pohjoismaihin? Kasvuhaluiselle yrittäjälle Suomi on pieni maa. Kun kotimarkkina käy ahtaaksi tai ulkomaiset asiakkaat kaipaavat läsnäoloa heidän kotikentällään, on aika ottaa rohkea askel ja avata toimipiste uuteen maahan. Lue blogikirjoitus »
Kauppalehti blogi: Pk-yritys, miten selviät, kun laajennut muihin Pohjoismaihin?
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Blogi
Tekoälyn ja ihmisen yhteispeli on tulevaisuutta Tekoälyn viemillä työpaikoilla pelottelu on turhaa – työn tehostaminen on kestävän kehityksen elinehto. Työn vähentämisen sijaan tekoäly pikemminkin antaa meille mahdollisuuden keskittyä entistä enemmän tuottavaan ja arvoa luovaan työhön. Vieraskynässä Joonas Ollila Weoptitlta. Lue blogikirjoitus »
Tekoälyn ja ihmisen yhteispeli on tulevaisuutta
Työn uusi suunta Blogi
Tukkukaupan menestystekijät 2019 Tässä blogissa tarjotaan kolme ratkaisua, jotka auttavat tukkukaupan yrityksiä menestymään kovenevassa kilpailussa tänä vuonna. Yhteistä näille kolmelle pointille on, että niissä onnistuminen riippuu ainoastaan omasta muutosjohtamisen osaamisesta, ei ympäröivästä maailmasta. Lue blogikirjoitus »
Tukkukaupan menestystekijät 2019
Toiminnanohjaus Tukku- ja erikoistavarakauppa Blogi
Historia kertoo tulevaisuudesta – hyödynnätkö jo olemassa olevan datan? Koneoppimisesta ja tekoälystä puhutaan paljon, mutta useassa yrityksessä niiden hyödyntämistä ei olla vielä mietitty, eikä selkeitä käyttötarpeita osata välttämättä tunnistaa. Harvoin yrityksellä on selkeä kuva siitä, mitkä data-assetit ovat merkitseviä onnistuneessa asiakassuhteessa ja olemassa olevan data hyödyntäminen unohdetaan - kuka sitä nyt historiaan haluaisi palata? Lue blogikirjoitus »
Historia kertoo tulevaisuudesta – hyödynnätkö jo olemassa olevan datan?
Työn uusi suunta Blogi
Tulevaisuuden työn rakennuspalikat Millaisista asioista mielestäsi yrityksen kilpailukyky tulevaisuudessa rakentuu? Me Visma Softwarella uskomme, että keskeisimmät rakennuspalikat ovat data, visio ja ihmiset. Näiden kolmen teeman ympärille rakensimme myös lokakuussa 2018 järjestetyn Työn Uusi Suunta -seminaarin. 212 osallistujaa vastasi kyselyyn heidän näkemyksistään yritysten kilpailukyvystä tulevaisuudessa. Lue blogikirjoitus »
Tulevaisuuden työn rakennuspalikat
Työn uusi suunta Blogi
Kauppalehti blogi: Unohda jo digiloikka – digitalisaatio on kestävyyslaji Toimitusjohtajamme Juha Mäntylä pohtii Kauppalehden blogissa suomalaisten PK-yritysten digitalisaation astetta. Lisäksi hän kirjoittaa, ettei yhtään yli-inhimillistä digiloikkaa tarvitse ottaa, vaan määrätietoinen askellus kohti tavoitetta riittää mainiosti. Lue blogikirjoitus »
Kauppalehti blogi: Unohda jo digiloikka – digitalisaatio on kestävyyslaji
Liiketoiminnan kehittäminen Blogi
Visma Fivaldia kehitetään kohti avoimempaa taloushallintoa Jos pitäisi muutamalla sanalla kuvata modernia taloushallinnon työkalua, ne olisivat varmaankin yhteensopivuus, helppous sekä riippumattomuus paikasta ja ajasta. Visma Fivaldin kehitystyö on elänyt alan ja ajan vaatimusten mukaan. Markus Saukkonen Fivaldin tuotekehityksestä avaa ohjelmiston virstanpylväät tähän päivään. Lue blogikirjoitus »
Visma Fivaldia kehitetään kohti avoimempaa taloushallintoa
Taloushallinto Tilitoimisto Blogi
Tuliko ensin teknologia, visio vai ihminen? Useiden yritysten johdossa mietitään kilpailukyvyn parantamista. Keskusteluihin on digitalisaation ja automatisoinnin rinnalle nousseet koneoppimisen ja tekoälyn hyödyntäminen. Hyvin usein yrityksen toimintojen tehostamista ja automatisointia lähdetään ratkaisemaan teknologia edellä, lähestymisellä, joka harvoin johtaa toivottuun lopputulokseen.   Lue blogikirjoitus »
Tuliko ensin teknologia, visio vai ihminen?
Työn uusi suunta Blogi
Kilpailuetua ihmisyydestä – puhujana Markku Silventoinen Organisaatiot viritetään ohuiksi, digitalisaatio ja tekoäly lisääntyvät, ja perinteinen työnkuva murenee. Tässä todellisuudessa, jossa inhimillisiä kohtaamisia on entistä vähemmän, niiden arvo ja merkitys kasvavat. Kokemus per kohtaaminen on uusi kilpailukyvyn mittari. Katso video »
Kilpailuetua ihmisyydestä – puhujana Markku Silventoinen
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
Puolustajasta hyökkääjäksi – Johtajuus muutoksen aikakaudella Muutosten nopeus organisaatioissa on ennennäkemätöntä. Esityksessään McKinseyn Lari Hämäläinen puhuu muutoksesta ilmiönä, sen vaikutuksista toimintaympäristöömme sekä johtamiseen. Miten johtaja voi johtaa itseään ja organisaatiota menestyksekkäästi? Katso video »
Puolustajasta hyökkääjäksi – Johtajuus muutoksen aikakaudella
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
Tekoäly vapauttaa tilitoimistossa aikaa asiakastyöhön Tekoäly poistaa manuaalista, rutiininomaista tekemistä tehostaen työtä ja automatisoiden päätöksentekoa. Hyvänä esimerkkinä rutiinityöstä on tiliöinti. Kirjanpitäjällä menee keskimäärin kaksi minuuttia yhden ostolaskun manuaaliseen käsittelyyn. Tekoälyä hyödyntäen saman voi tehdä alle 30 sekunnissa - asiantuntija voi käyttää jokaisen säästetyn työtunnin arvokkaaseen konsultoivaan ja asiakaspalvelulliseen työhön. Lue blogikirjoitus »
Tekoäly vapauttaa tilitoimistossa aikaa asiakastyöhön
Tilitoimisto Blogi
Testaa onko toiminnanohjausjärjestelmäsi ajan tasalla Kun yrityksen liiketoiminta ja ympäristö muuttuvat, järjestelmät eivät välttämättä pysy mukana muutoksissa. Toiminnan tehokkuus ja luotettava päätöksenteko on mahdollista, kun tieto ydinprosessien ja liiketoiminta-alueiden välillä kulkee läpinäkyvästi ja ajantasaisesti. ERP-kuntokartoituksen avulla selvität, miten hyvin käytössä oleva toiminnanohjausjärjestelmä vastaa yrityksesi nykyisiä tarpeita! Tee testi »
Testaa onko toiminnanohjausjärjestelmäsi ajan tasalla
Toiminnanohjaus Testi
Lataa opas: IT-johtaja, huomioi nämä ERP-projektissa Yksi ERP-järjestelmähankinnan kysymyksistä liittyy siihen, kannattaako järjestelmä hankkia yrityksen omalle palvelimelle asennettuna vai pilvipalveluna. Tämän oppaan tavoitteena on auttaa IT-johtajaa huomioimaan ERP-projektin teknisempiä osa-alueita. Lataa opas »
Lataa opas: IT-johtaja, huomioi nämä ERP-projektissa
Toiminnanohjaus Opas
Miten tulla innovatiivisemmaksi yrityspäättäjäksi? Innovatiiviset ihmiset menestyvät tutkitusti muita ihmisiä paremmin. Kerrommekin tässä oppaassa, miksi innovatiivisuus johtaa parempiin tuloksiin, millaisia piirteitä innovatiivisiin ihmisiin usein liitetään ja miten sinä voit asennoitua olemaan innovatiivisempi yrityspäättäjä. Lataa opas »
Miten tulla innovatiivisemmaksi yrityspäättäjäksi?
Oman työn kehittäminen Opas
Sähköisyyttä isännöintiin Isännöintitoimisto iMasa Ky:n visiossa isännöintitoimialan digitalisaatio on viety pitkälle. Asiakas on tuotu toiminnan keskiöön ja toimintaa ohjaa asiakkaan tarpeet ja hyvä palvelu. Toiminnan ja vision rinnalle tarvitaan niitä tukevat työkalut, jotka mahdollistavat avoimuuden taloyhtiöön päin tehokkaasti. Katso sisältö »
Sähköisyyttä isännöintiin
Isännöinti
Yrittäjyys on työn uusi suunta Yksinyrittäjyyden kasvu kertoo työn muutoksesta. Tärkein syy yksinyrittäjänä toimimiseen on intohimo omaan tekemiseen ja halu tehdä sitä vapaasti. Tekniikan kehittyminen avaa uusia yrittäjyyden mahdollisuuksia. Pienikin yritys voi toimia uusilla välineillä jopa globaalisti. Työtä voi myös tehdä melkein mistä tahansa.<br><br>Vieraskynässä: Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät Lue blogikirjoitus »
Yrittäjyys on työn uusi suunta
Työn uusi suunta Blogi
Ansaitseeko tilitoimistosi viisi tähteä? Asiakaskokemus kilpailuetuna Se pärjää, joka tuntee asiakkaansa toiveet ja kykenee jopa ennustamaan tarvetrendejä. Tilitoimistot eivät kuitenkaan tunnu joko tiedostavan tätä tai hyödynnä asiakastuntemustaan. Tämä käy ilmi teettämästämme kyselystä, jossa jo yli 200 vastaajaa on kertonut kokemuksistaan ja odotuksistaan tilitoimiston asiakkaana. Lue blogikirjoitus »
Ansaitseeko tilitoimistosi viisi tähteä? Asiakaskokemus kilpailuetuna
Tilitoimisto Blogi
Tilitoimistopäättäjä, onko henkilökuntasi muutoksessa mukana? Kirjanpitäjän rooli on nyt yhdessä suurimmista muutoksista sitten kahdenkertaisen kirjanpidon keksimisen. Automaatiosta puhutaan paljon ja alan konsensus on, että kirjanpitäjän ammatti katoaa sellaisena kuin se nyt tunnetaan. Päättäjälle kyse on isosta johtamishaasteesta. Yksikään yritys ei voi syleillä uutta ja menestyä, jos henkilökunnan takaraivossa jyskyttää koko ajan huoli tulevasta. Lue blogikirjoitus »
Tilitoimistopäättäjä, onko henkilökuntasi muutoksessa mukana?
Tilitoimisto Blogi
Mikä on olennaista BI:n hyödyntämisessä pk-yrityksissä? Liiketoimintatiedon tehokkaan hyödyntämisen kannalta avainasemassa ovat yrityksen toiminnanohjausjärjestelmä sekä pk-yrityksen tarpeisiin sopiva BI-työkalu. Mikä antaa pk-yritykselle parhaat lähtökohdat liiketoimintatiedon hyödyntämiselle? Lue blogikirjoitus »
Mikä on olennaista BI:n hyödyntämisessä pk-yrityksissä?
Liiketoiminnan kehittäminen Blogi
Työelämän murros haastaa työntekijän Miten usein pysähdyt miettimään miltä tulevaisuuden urapolkusi näyttää kun teknologian murros muokkaa työelämää? Millaisia uusia taitoja tarvitset, jotta osaamisesi olisi relevanttia työnantajille? Mitä jos tulevaisuudessa ei ole enää yhtä selkeää urapolkua? Lue blogikirjoitus »
Työelämän murros haastaa työntekijän
Oman työn kehittäminen Työn uusi suunta Blogi
HSI tarttui modernin teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin Moderni teknologia ravistelee perinteisiä toimialoja. Miten HSI:llä nähdään modernin teknologian tarjoamat mahdollisuudet? Miksi HSI lähti digitalisoimaan toimintojaan ja millaisia asioita tästä seurasi? Katso video »
HSI tarttui modernin teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin
Työn uusi suunta Isännöinti Video
Työn uusi suunta -puheenvuoro: Yrittäjät ja digitalisaatio Digitalisaatio on muutosvoima, joka ei kierrä yhtäkään yrittäjää. Jokaisen yrittäjän on mietittävä, miten se vaikuttaa hänen liiketoimintaansa ja miten sen avulla on rakennettavissa kilpailuetua. Mahdollisuuksia on jokaisella. Katso video »
Työn uusi suunta -puheenvuoro: Yrittäjät ja digitalisaatio
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
Työn uusi suunta – katso mielenkiintoinen paneelikeskustelu Mitkä tekijät ratkaisevat yrityksen kilpailukyvyn tulevaisuudessa? Miten huolehtia osaamispääomasta yrityksessä? Yritysten tehdessä päätöksiä datan pohjalta, miten huolehditaan siitä, että inhimilliset tarpeet tulevat huomioiduiksi? Millainen on uuden ajan johtaja? Katso video »
Työn uusi suunta – katso mielenkiintoinen paneelikeskustelu
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
Human intelligence in the age of technological disruption World is becoming more automated and "self driven". Technology has also impacted the way of work - especially communication and decision making. In this new age, how should companies organize themselves? Katso video »
Human intelligence in the age of technological disruption
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
Lataa työkirja: 9 askelta digitaaliseen tilitoimistoon Tämän työkirjan avulla voit määritellä perusteet tilitoimistosi tulevaisuudelle. Työkirjasta löydät kokoelman kysymyksiä, joiden avulla voit muodostaa strategian tilitoimistollesi perustuen 9 askelta digitaaliseen tilitoimistoon -oppaan yhdeksään kohtaan. Lataa opas »
Lataa työkirja: 9 askelta digitaaliseen tilitoimistoon
Tilitoimisto Opas
Presentation by Ahmed Al-Faris: Teaching a Robot to Think Hear the birth story of Mambot the Robot. How can a robot learn and make predictions with machine learning? How does a robot run company's business processes? Katso video »
Presentation by Ahmed Al-Faris: Teaching a Robot to Think
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
Lataa opas: 9 askelta digitaaliseen tilitoimistoon Tilitoimistoissa työ muuttuu yhä konsultoivampaan suuntaan ja neuvonnasta tulee yhä isompi osa päivittäistä työtä. Tämän oppaan käytännön esimerkit antavat sinulle uusia ideoita ja inspiraatiota miten hyödynnät digitaalisaation mahdollisuudet ja tuot neuvonnan osaksi tilitoimistosi liiketoimintaa. Lataa opas »
Lataa opas: 9 askelta digitaaliseen tilitoimistoon
Tilitoimisto Opas
Tutkimustulos: Keskisuurten yritysten kriittiset voimavarat Azets selvitti 158:lta suomalaiselta talous- ja toimitusjohtajalta, mitkä ovat keskisuurten yritysten kriittiset voimavarat kilpailukyvyn ja kasvun kannalta 50-499 henkilöä työllistävissä yrityksissä Suomessa. Tulokset antavat hyvän kuvan Suomen yritysjohdon lähitulevaisuuden kipukohdista ja kehitysaikeista. Katso video »
Tutkimustulos: Keskisuurten yritysten kriittiset voimavarat
Liiketoiminnan kehittäminen Työn uusi suunta Video
Ota 4 askelta ostolaskujen paperittomaan käsittelyyn Paperisten ostolaskujen käsittelyyn, hyväksyntään ja arkistointiin kuluvia resursseja pystytään säästämään tietojärjestelmiä hyödyntämällä. Tässä artikkelissa esittelemme neljän askelman polun paperisten ostolaskujen muuttamiseksi verkkolaskuiksi. Lue artikkeli »
Ota 4 askelta ostolaskujen paperittomaan käsittelyyn
Taloushallinto Artikkeli
5 syytä hankkia nykyaikainen palkanlaskentaohjelmisto Vieläkö sinun yrityksessäsi palkat lasketaan ”käsin” tai kenties taulukkolaskentaohjelman avulla? Joutuuko palkanlaskija etsimään palkkojen laskentaan tarvitsemiaan tietoja useista eri järjestelmistä? Tästä artikkelista saat viisi hyvää syytä sille, miksi palkanlaskentaohjelman hankinta kannattaa. Lue artikkeli »
5 syytä hankkia nykyaikainen palkanlaskentaohjelmisto
Taloushallinto Artikkeli
Arvioi yrityksesi taloushallintoprosessia – löydä heikkoudet Ennen uuden taloushallinto-ohjelmiston hankintaa, on yrityksessä ensin pysähdyttävä kartoittamaan oman taloushallintoprosessin nykytilannetta. Tästä artikkelista saat vinkkejä, mistä eri osa-alueista omaa taloushallintoprosessia olisi syytä tarkastella. Lue artikkeli »
Arvioi yrityksesi taloushallintoprosessia – löydä heikkoudet
Taloushallinto Artikkeli
Paperilaskujen vastaanottaminen on järjetöntä – lue 9 syytä Suuret yritykset ovat jo aikaa sitten huomanneet, että paperilaskujen vastaanottaminen on järjetöntä. Ei ihme, sillä paperisten laskujen käsittelyyn kuluu huomattava määrä työvaiheita, jotka pystytään nykyteknologialla helposti automatisoimaan. Lue kahdeksan eri seikkaa, miksi yrityksesi kannattaisi siirtyä ostolaskujen sähköiseen käsittelyyn. Lue artikkeli »
Paperilaskujen vastaanottaminen on järjetöntä – lue 9 syytä
Taloushallinto Artikkeli
Etua yhteisestä taloushallintojärjestelmästä – tutustu heti Nykyaikaiset, pilvipohjaiset taloushallintojärjestelmät mahdollistavat tehokkaan yhteistyön yrityksen ja tilitoimiston välillä. Pilvipalvelussa nämä kaksi osapuolta muodostavat ns. virtuaalisen yrityksen, jossa kukin osapuoli hoitaa samassa järjestelmässä omilta työpisteiltään sen, mikä on ajankäytöllisesti järkevämpää tai mihin on osaltaan erikoistunut. Tässä artikkelissa kerromme 5 syytä, miksi yrityksen kannattaa käyttää samaa järjestelmää tilitoimistonsa kanssa. Lue artikkeli »
Etua yhteisestä taloushallintojärjestelmästä – tutustu heti
Ulkoistaminen Artikkeli
Talousjohtaja on ERP-projektin tärkeä avainpelaaja Toiminnanohjausjärjestelmän hankinta on aina iso projekti koko yritykselle, mutta erityisen tärkeä projekti se on yrityksen talousjohtajalle. Tiedätkö jo, mikä on talousjohtajan rooli ERP-projektin aikana? Entäpä oletko tietoinen siitä, miten ERP-järjestelmä lopulta helpottaa talousjohtajan arkea? Lue artikkeli »
Talousjohtaja on ERP-projektin tärkeä avainpelaaja
Toiminnanohjaus Artikkeli
ERP-projektissa toimitusjohtaja on myös muutosjohtaja Pk-yrityksissä ERP-projektin käynnistäjänä toimivat tyypillisesti yrityksen toimitusjohtaja, eikä rooli suinkaan pääty vielä järjestelmän hankintapäätökseen. Jotta järjestelmän hankinta ei käy henkilöstölle liian raskaaksi, on toimitusjohtajan vastuulla varata henkilöstölle riittävästi aikaa ja resursseja uusien toimintatapojen opetteluun järjestelmän käyttöönoton yhteydessä. Lue artikkeli »
ERP-projektissa toimitusjohtaja on myös muutosjohtaja
Toiminnanohjaus Artikkeli
ERP-järjestelmää ei kannata asentaa omalle palvelimelle Nykyään vain hyvin harvoin ohjelmiston paikalleenasennus on perusteltua, koska oman palvelimen ylläpitämisestä aiheutuu yritykselle monia eri ylläpitotehtäviä, kustannuksia ja suurempia riskejä. Tässä artikkelissa tarkastellaan mitä ongelmia oman palvelimen ylläpidosta voi aiheutua. Lue artikkeli »
ERP-järjestelmää ei kannata asentaa omalle palvelimelle
Toiminnanohjaus Artikkeli
Huolestuttaako ERP-projektin aikataulu? Taklaa vaaratekijät Aikataulu ja siinä pysyminen on yleensä yksi suurimmista yritysjohdon huolenaiheista ennen ERP-projektin alkamista. Kokosimme tähän artikkeliin muutamia yleisimpiä syitä sille, miksi ERP-projektien aikataulut yleensä ylittyvät ja vinkkejä siitä, miten asiakas voi jo järjestelmän hankintavaiheessa varmistua toimittajan kyvystä toteuttaa ERP-projekti halutussa aikataulussa. Lue artikkeli »
Huolestuttaako ERP-projektin aikataulu? Taklaa vaaratekijät
Toiminnanohjaus Artikkeli
Ennakoi ja viesti – vältä ERP-projektin sudenkuopat Yleinen harhaluulo on, että ERP-projektissa voi vain epäonnistua tai ainakin liiketoimintaan tulee jonkinlainen tauko, yrityksen toiminta jäykistyy ja uutta järjestelmää joudutaan korjailemaan vielä vuosienkin päästä. Todellisuudessa ERP-projekti sujuu usein ongelmitta, kunhan sille on olemassa tietyt edellytykset ja projekti johdetaan suunnitelmallisesti loppuun saakka. Lue vinkkimme joilla voit välttää ERP-projektin yleisimmät sudenkuopat. Lue artikkeli »
Ennakoi ja viesti – vältä ERP-projektin sudenkuopat
Toiminnanohjaus Artikkeli
Aloita ERP-järjestelmän hankinta asettamalla tavoitteet Onnistuneiden ERP-projektien tunnusomaisena piirteenä on se, että tulevaan projektiin ollaan valmistauduttu huolella määrittelemällä yrityksen nykytilanne, tarpeet sekä järjestelmällä tavoitellut liiketoiminnalliset hyödyt. Vasta kun tämä työ on tehty, on aika alkaa perehtyä eri järjestelmätoimijoiden tarjontaan. Lue artikkeli »
Aloita ERP-järjestelmän hankinta asettamalla tavoitteet
Toiminnanohjaus Artikkeli
Puuttuuko ERP-järjestelmäprojektilta johdon tuki? ERP-projekti on yrityksen pitkäkestoinen muutosprosessi, joten on hyvin ymmärrettävää, että projektin tavoitteet ja tehtävät helposti hukkuvat yrityksen arjen tohinoiden keskelle. Uuden järjestelmän käyttöönotto onnistuu parhaiten silloin, kun yrityksen henkilöstö on ymmärtänyt ja sisäistänyt uuden järjestelmän tuomat hyödyt paitsi yritykselle, myös heidän omaan työhönsä. Lue artikkeli »
Puuttuuko ERP-järjestelmäprojektilta johdon tuki?
Toiminnanohjaus Artikkeli
Pilvipalveluiden hyödyt yrityskäytössä – yhteistyö helpottuu Yritykset arvostavat pilvipalveluiden tarjoamaa joustavuutta, kustannussäästöjä sekä järjestelmien yhteiskäyttöä ja tietojen jakamista niin henkilöstön kuin asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kesken. Lue artikkelistamme, mitkä ovat pilvipalveluiden olennaisimmat höydyt yrityskäytössä. Lue artikkeli »
Pilvipalveluiden hyödyt yrityskäytössä – yhteistyö helpottuu
Toiminnanohjaus Artikkeli
Teollisuusyrityksen menestys vaatii prosessien hallintaa Teollisuusyritysten toiminnanohjaus perustuu tehokkaaseen prosessien hallintaan. Kannattava ja tuloksellinen liiketoiminta edellyttää sitä, että materiaalivirrat liikkuvat sujuvasti, varastossa on koko ajan riittävä määrä tarvittavia osia ja yrityksellä on käytettävissä tarvittava määrä eri laitteistoa sekä osaavaa henkilöstöä. Miten prosessien hallinta on hoidettu sinun yrityksessäsi? Lue artikkeli »
Teollisuusyrityksen menestys vaatii prosessien hallintaa
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Teollisuus Artikkeli
ERP-järjestelmä – Siirtyäkö uuteen vai kehittääkö vanhaa? Usein tarve nykyisen toiminnanohjausjärjestelmän vaihdolle syntyy usein monien eri tekijöiden summana. Koska järjestelmä vaihto on aina aikaa, rahaa ja resursseja vievä projekti, on syytä miettiä voisiko nykyistä järjestelmää kehittää, ennen kuin vaihtoprojektiin ryhdytään. Lue artikkeli »
ERP-järjestelmä – Siirtyäkö uuteen vai kehittääkö vanhaa?
Toiminnanohjaus Artikkeli
Pk-yrityksen laadukas liiketoimintatieto – lue vinkit Business Intelligence -työkalujen käyttö on perinteisesti ajateltu kuuluvan lähinnä vain isojen organisaatioiden toimintaan. Viime vuosina on kuitenkin havahduttu siihen, että myös pk-yritykset voivat saada merkittävää hyötyä BI:n avulla saatavasta liiketoimintatiedosta. Lue artikkeli »
Pk-yrityksen laadukas liiketoimintatieto – lue vinkit
Liiketoiminnan kehittäminen Artikkeli
Tukkukauppojen askel myynnin hallinnasta asiakkaiden hallintaan Tukkuyritysten kilpailukyvyn kivijalka on jo pitkään ollut tiukka kannattavuuden hallinta. Koko ajan koventuvan kilpailutilanteen myötä on kuitenkin asiakkaiden palveleminen, kestävän asiakassuhteen luominen ja asiakastiedon hallinta tullut yhä tärkeämmäksi. Nyt katse kohdistetaankin ydinprosessien lisäksi myös asiakaspalveluun. Lue artikkeli »
Tukkukauppojen askel myynnin hallinnasta asiakkaiden hallintaan
Liiketoiminnan kehittäminen Tukku- ja erikoistavarakauppa Artikkeli
Paranna kilpailukykyä toiminnanohjausjärjestelmän avulla Urakointialan yritykset ovat kokeneita toiminnanohjausjärjestelmien käyttäjiä ja yhteistyö esimerkiksi tavarantoimittajien kanssa on jo pitkään hoidettu tietojärjestelmiä hyödyntäen. Toiminnanohjauksen teho ei kuitenkaan enää nykyään tule pelkästään sähköisestä laskutuksesta. Tiedätkö jo, mitkä toiminnot urakointiyritysten toiminnanohjauksessa parantavat yritysten kilpailukykyä eniten? Lue artikkeli »
Paranna kilpailukykyä toiminnanohjausjärjestelmän avulla
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Rakentaminen ja urakointi Artikkeli
Excel vaihtui matkalaskuohjelmaan Viessmann on ottanut Visma.net Expensen käyttöön eniten matkustaville myyjilleen. Käyttäjien palautteen perusteella pilvessä toimiva Expense on tuonut joustavuutta työntekoon. Kuittien kuvaaminen hoituu Visma Attach -mobiilisovelluksella. Katso sisältö »
Excel vaihtui matkalaskuohjelmaan
Liiketoiminnan kehittäminen Taloushallinto
Matka- ja kululaskujen sähköistäminen Matkalaskuohjelmiston myötä kotimaan ja ulkomaan päivärahoja ei tarvitse itse tarkastaa, vaan ohjelmisto antaa päivärahan oikean euromäärän ja laskee nämä matkustusajan perusteella automaattisesti oikein. Katso sisältö »
Matka- ja kululaskujen sähköistäminen
Taloushallinto
Sähköinen palkkaerittely toi säästöä työaikaan Pirkanmaan musiikkiopistolla käytössä ollut palkanlaskentaohjelma tuli tiensä päähän ja uusi ratkaisu oli saatava käyttöön nopeasti. Koska opetusalan palkanlaskentaperusteet voivat vaihdella hyvinkin paljon, vaadittiin ohjelmalta joustavuutta. Katso sisältö »
Sähköinen palkkaerittely toi säästöä työaikaan
Taloushallinto Toiminnanohjaus
Kansainvälinen yritys tarvitsi palkkaohjelmiston Suomeen Nespresso Professional Finland tarvitsi Suomen palkkalainsäädäntöä tukevavan palkkaohjelmiston, joka oli mahdollista integroida osaksi kansainvälisesti käytettyä Visma.net ERP -pilvipalvelua. Katso sisältö »
Kansainvälinen yritys tarvitsi palkkaohjelmiston Suomeen
Taloushallinto Toiminnanohjaus
Onko työajanseuranta ajan haaskausta? Työelämä ja työn luonne on muuttunut monilta osin. Ennen työaikaa pidettiin yhtenä tärkeimmistä tuottavuuden mittareista, mutta nykyisin tunteja olennaisempia mittareita voivat olla muut suoritukset. Tätä taustaa vasten ajateltuna työajanseuranta saattaa tuntua tarpeettomalta ja jopa turhalta. Miksi se on kuitenkin on tärkeää ja kannattavaa sekä yritykselle että työntekijälle? Lue blogikirjoitus »
Onko työajanseuranta ajan haaskausta?
Blogi
Yrittäjä - vaaditko tilitoimistoltasi tarpeeksi? Tilitoimistoalan murroksesta on puhuttu paljon ja osansa siitä ovat saaneet myös tilitoimiston asiakkaat - onneksi usein sen positiivisen osan, jossa yhteistyö ja toimintamallit tehostuvat. Uskon, että tulevaisuudessa tilitoimiston ja yrittäjien työ tulee olemaan entistä läheisempää, joten pölyttyneet mielikuvat kirjanpitäjistä kannattaa tässä vaiheessa karistaa ja miettiä, voisiko nykyistä yhteistyötä kehittää. Vieraskynässä Sanna Uuskoski Profitcountilta. Lue blogikirjoitus »
Yrittäjä - vaaditko tilitoimistoltasi tarpeeksi?
Liiketoiminnan kehittäminen Blogi
Suomessa taloushallinto ja pankkiyhteydet ovat moderneja, enkä nyt puhu pilvestä Tiesitkö, että Euroopan Unioni on pullollaan sellaisia maita, joissa taloushallinnon ammattilainen joutuu hoitamaan samojen laskujen hyväksynnät moneen kertaan useassa eri ohjelmassa? Vaihtoehtoja ei ole, koska maissa vallitsevat pankkien toimintatavat ja säännöt eivät salli yksinkertaisempaa toimintaa. Lue blogikirjoitus »
Suomessa taloushallinto ja pankkiyhteydet ovat moderneja, enkä nyt puhu pilvestä
Taloushallinto Toiminnanohjaus Blogi
Postin korottaessa hintoja, verkkolaskutus on viisaan valinta Posti on viime vuosina nostanut kirjeiden lähetyshintoja useaan otteeseen. Missä mahtaa mennä hintakatto? Ja miten monta korotusta on odotettavissa seuraavan 3kk, 6kk ja 12 kk aikana? Lue blogikirjoitus »
Postin korottaessa hintoja, verkkolaskutus on viisaan valinta
Taloushallinto Toiminnanohjaus Blogi
Perheyrityksen miljoonabisnes kasvaa yhä – Visman Novan avustuksella Kun Kone-Ketonen kasvoi ja alkoi kansainvälistyä 18 vuotta sitten, tekeminen monimutkaistui. Syntyi tarve työkalulle, joka yhdistäisi liiketoiminnan eri ulottuvuudet, ja siten helpottaisi kokonaisuuden seuraamista ja kehittämistä. Katso sisältö »
Perheyrityksen miljoonabisnes kasvaa yhä – Visman Novan avustuksella
Toiminnanohjaus
Unico Finland Oy siirtyi viivakoodipohjaiseen toimintaan L7:n ja LTR:n avulla Viivakoodijärjestelmien ja laitteiden myötä Unicon varastotoiminnot muuttuivat ja tehostuivat kokonaisvaltaisesti. Varastonhallinta ja seuranta paranivat trukki- ja käsipäätteiden myötä. Lisäksi keräilyvirheet minimoitiin. Katso sisältö »
Unico Finland Oy siirtyi viivakoodipohjaiseen toimintaan L7:n ja LTR:n avulla
Toiminnanohjaus
Tuotannonohjaus ja varastotoiminnot hiottu huippuunsa L7 avulla Tuotannossa läpimenoajat ovat lyhyitä ja aikataulu tiukka. Ylimääräistä aikaa esimerkiksi osien etsimiseen tai väärin ajoittuneisiin työvaiheisiin ei ole. Relicompilla kaikki prosessin vaiheet on pyritty hiomaan huippuunsa, jotta tuotemäärät siirtyvät tuotantoputken läpi tilausten mukaisesti. Katso sisältö »
Tuotannonohjaus ja varastotoiminnot hiottu huippuunsa L7 avulla
Toiminnanohjaus
Tarpeena integroida verkkokauppa ja pilvi-ERP Paperplastin tarpeena oli löytää nykyaikainen ERP, joka toimisi pilvipalveluna ja olisi integroitavissa MyCashflow’n verkkokauppa-alustaan. Katso sisältö »
Tarpeena integroida verkkokauppa ja pilvi-ERP
Toiminnanohjaus
ERP ja CRM integraatio säästää työaikaa Nespresso Professional etsi dyynaamista ja muutoksiin mukautuvaa toiminnanohjausjärjestelmää, joka olisi integroitavissa Salesforceen ja muihin käytössä oleviin järjestelmiin. Katso sisältö »
ERP ja CRM integraatio säästää työaikaa
Toiminnanohjaus
Miten sitoutat henkilöstön ohjelmistoprojektiin? Rutiinien muuttaminen on vaikeaa, mutta joskus se on välttämätöntä. Ohjelmistot kehittyvät nopeasti ja jotta työn tuottavuus ei laskisi, on säännöllisesti uudistettava käytettäviä ohjelmistoja ja sen myötä myös työtapoja. Vieraskynässä Kari Heikkilä, Rubic HR Finlandilta. Lue blogikirjoitus »
Miten sitoutat henkilöstön ohjelmistoprojektiin?
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Blogi
Mitä ohjelmiston avoimet rajapinnat mahdollistavat? Kun uuden ohjelmiston hankinta tulee yritykselle ajankohtaiseksi, on hyvä selvittää onko ohjelmistolla avoimia rajapintoja. Vaikka tässä hetkessä integraatioita ei tarvittaisikaan, voi tilanne muuttua seuraavien ohjelmistohankintojen yhteydessä. Tulevaisuutta ajatellen hyvin integroituva ohjelmisto on viisas ja turvallinen investointi. Lue blogikirjoitus »
Mitä ohjelmiston avoimet rajapinnat mahdollistavat?
Toiminnanohjaus Blogi
Muuttaako toiminnanohjausjärjestelmä yrityksen hierarkkisia tai sosiaalisia rakenteita? ERP-järjestelmä voi muokata yrityskulttuuria litteämmäksi ja lisätä demokratiaa, jos yrityksessä halutaan jakaa tietoa avoimesti kaikille. Toisaalta ERP-järjestelmä voi myös vahvistaa yrityksen hierarkkisuutta ja valtarakenteita, jos tieto keskitetään vain osalle työntekijöistä. Lue blogikirjoitus »
Muuttaako toiminnanohjausjärjestelmä yrityksen hierarkkisia tai sosiaalisia rakenteita?
Toiminnanohjaus Blogi
Ymmärrä ekosysteemi hankittavan ohjelmiston ympärillä Kun lähtee suunnittelemaan organisaation ohjelmistoarkkitehtuuria, täytyy päättää, pyrkiikö etsimään kokonaisratkaisun vai haluaako kustakin osa-alueesta parhaan mahdollisen ratkaisun. Vieraskynässä Kari Heikkilä Rubic HR Finlandilta. Lue blogikirjoitus »
Ymmärrä ekosysteemi hankittavan ohjelmiston ympärillä
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Blogi
Käyttöönottoprojekti tärkeämpi yrityksille kuin itse ERP-järjestelmä Yrityksen kannalta toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) ominaisuuksiakin tärkeämpi asia on usein se, miten käyttöönottoprojekti hoidetaan sekä miten projektiin valmistaudutaan. Pelkkä järjestelmän vaihtaminen uuteen ei tehosta toimintaa. Lue blogikirjoitus »
Käyttöönottoprojekti tärkeämpi yrityksille kuin itse ERP-järjestelmä
Toiminnanohjaus Blogi
Huomioi nämä ohjelmistoja vertailtaessa Ohjelmistoja valitessa huomiota kannattaa kiinnittää muuhunkin kuin hintaan, jotta haluttu lopputulos palvelee liiketoimintatarpeita mahdollisimman hyvin. <br><br> Vieraskynässä: Kari Heikkilä, Rubic HR Finland Lue blogikirjoitus »
Huomioi nämä ohjelmistoja vertailtaessa
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Blogi
Työntekijälle räätälöitävät dashboardit ERP:issä Toiminnanohjausohjelmisto on yrityksen liiketoiminnan kannalta kriittinen työkalu, joka kertoo reaaliaikaisen tilannekuvan yrityksen taloudesta ja eri toiminnoista. Työntekijän kannalta tärkeintä on, että juuri hänen roolilleen oleellinen tieto on helposti ja nopeasti omaksuttavissa. Lue blogikirjoitus »
Työntekijälle räätälöitävät dashboardit ERP:issä
Toiminnanohjaus Blogi
IT-budjetit kuriin investoimalla Yritysten vuosittaisiin IT-budjetteihin kohdistuu jatkuvasti kasvupaineita. Oikein kohdennettuna pilvipalvelut saattavat olla ratkaisu IT-investointien kurissa pitämiseen. Lue vinkkimme IT-kulujen hallinnointiin. Lue blogikirjoitus »
IT-budjetit kuriin investoimalla
Toiminnanohjaus Blogi
Kuka pelkää pilvipalveluja? Mietittäessä pilvipalveluihin siirtymistä, tärkein asia mitä tulisi pohtia ovat yrityksen työntekijät. Kyseessä ei ole pelkkä teknologiapäätös vaan päätös parantaa henkilöstötyytyväisyyttä. Lue blogikirjoitus »
Kuka pelkää pilvipalveluja?
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Blogi
3 tapaa tehdä parempaa tulosta teknisessä tukkukaupassa Kolme erilaista polkua oman yrityksen suorituskyvyn parantamiseksi. Minkä polun sinä valitset kuluvaan vuoteen? Lue blogikirjoitus »
3 tapaa tehdä parempaa tulosta teknisessä tukkukaupassa
Toiminnanohjaus Tukku- ja erikoistavarakauppa Blogi
Kasvuyritys, oletko oman kasvusi pullonkaula? Liiketoiminnan kasvaessa, on yrityksen manuaaliset toiminnot kyettävä automatisoimaan. Toiminnanohjausjärjestelmän hankkiminen nousee ajankohtaiseksi asiaksi viimeistään silloin, kun myyjät käyttävät leijonanosan työajastaan muuhun kuin myymiseen. Lue blogikirjoitus »
Kasvuyritys, oletko oman kasvusi pullonkaula?
Liiketoiminnan kehittäminen Blogi
Miksi ERP-järjestelmä kannattaisi siirtää pilveen? Vaikka pilvipalvelut ovat kuluttajille jo arkipäivää, koetaan yrityksissä vielä epäluuloisuutta niitä kohtaan. Lue neljä tärkeintä syytä siirtää toiminnanohjausjärjestelmä (ERP) omalta palvelimelta pilveen. Lue blogikirjoitus »
Miksi ERP-järjestelmä kannattaisi siirtää pilveen?
Toiminnanohjaus Blogi
Kauppalehti blogi: Vieläkö yrityksesi juoksuttaa ihmisiä konttorille kesken lomien? Suomen lomakausi alkaa juhannuksena, mutta liiketoiminnan monet rattaat täytyy pitää pyörimässä lomien aikanakin. Miten yrityksen kannattaa hoitaa loma-ajan pakolliset rutiinit henkilöstön kannalta miellyttävimmällä tavalla? Lue blogikirjoitus »
Kauppalehti blogi: Vieläkö yrityksesi juoksuttaa ihmisiä konttorille kesken lomien?
Taloushallinto Toiminnanohjaus Blogi
Tilauspiste ja taloudellinen tilauserä (EOQ) varastonohjauksessa Matalien katteiden liiketoiminnassa tehokkaat toimitusketjut mahdollistavat tuloksen tekemisen. Moni yritys kilpailuttaa ainoastaan rahdin hinnan vuosittain kustannussäästöjä hakiessaan mutta jättää toimitusketjun muut osat huomioimatta Lue blogikirjoitus »
Tilauspiste ja taloudellinen tilauserä (EOQ) varastonohjauksessa
Toiminnanohjaus Tukku- ja erikoistavarakauppa Blogi
Integraatiot yritystoiminnan tehostamisessa Liiketoimintajärjestelmien automaatiosta ja integraatioista puhutaan paljon ja niiden avulla organisaatiot voivat saavuttaa merkittäviä hyötyjä. Toistuvien tehtävien automatisointi ei pelkästään säästä aikaa, vaan se vapauttaa resursseja käytettäväksi muihin, tuottaviin tehtäviin. <br><br>Vieraskynässä: Tomi Räsänen, Flashnode Lue blogikirjoitus »
Integraatiot yritystoiminnan tehostamisessa
Toiminnanohjaus Blogi
Tehoton projektinhallinta heikentää urakointiyritysten kilpailukykyä Urakointialan toiminta on monimuotoisuudessaan varsin vaikeasti hallittavaa. Tehokas projektin- ja tiedonhallinta ovat avainasemassa ylläpitämässä urakointiyritysten kilpailukykyä. Lue blogikirjoitus »
Tehoton projektinhallinta heikentää urakointiyritysten kilpailukykyä
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Rakentaminen ja urakointi Blogi
Webinaaritallenne: puhujana talousjohtaja Pasi Harjula Talousjohtaja Pasi Harjula kertoo talouden muutosmatkasta, jonka hän käynnisti vuonna 2014 Visma Softwaressa. Harjula kertoo miten muutokset näkyvät talousjohtajan työssä ja mikä on niiden merkitys yritykselle. Lisäksi hän kertoo millaisia hyötyjä on saatu, mitä on opittu ja mihin ollaan suuntaamassa seuraavaksi ja miksi. Katso video »
Webinaaritallenne: puhujana talousjohtaja Pasi Harjula
Liiketoiminnan kehittäminen Video
Lataa opas ja kasvata tuottavuutta ERP-järjestelmällä Saatko kaikki tehot irti nykyisestä toiminnanohjausjärjestelmästäsi? Usein osa ERP-järjestelmän toiminnallisuuksista menee hukkaan, koska käyttäjät eivät tiedä niiden olemassaolosta. Lue oppaastamme, miten modernin toiminnanohjausjärjestelmän tulisi toimia. Lataa opas »
Lataa opas ja kasvata tuottavuutta ERP-järjestelmällä
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Opas
Lataa opas: Tehokas toiminnanohjaus energia-alan yrityksissä Toiminnanohjaus energia-alan yrityksissä perustuu tehokkaaseen projektin- ja tiedonhallintaan. Toimintamallien sähköistyminen sekä asiakastietojärjestelmät tuovat myös omat vaatimuksensa toiminnanohjaukselle. Tämä opas on kirjoitettu niille energia-alan yrityksille, jotka haluavat saada lisää selkeyttä ja hallittavuutta omaan toimintaansa tehokkaan toiminnanohjauksen avulla. Lataa opas »
Lataa opas: Tehokas toiminnanohjaus energia-alan yrityksissä
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Energia Opas
Lataa opas: Tehokas toiminnanohjaus urakointiyrityksissä Urakointialan kovan kilpailun keskellä kannattavuudesta huolehtiminen ja kilpailukyvyn säilyttäminen on yritykselle ensiarvoisen tärkeää. Hintojen korottaminen ei useinkaan ole vaihtoehto kannattavuuden parantamiseksi, jolloin ainoaksi keinoksi jää hyödyntää nykyiset resurssit tehokkaammin. Lue oppaastamme, miten tehokas toiminnanohjaus edistää toiminnan tehokkuutta urakointitoimialalla. Lataa opas »
Lataa opas: Tehokas toiminnanohjaus urakointiyrityksissä
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Rakentaminen ja urakointi Opas
Tehokas toiminnanohjaus teollisuusyrityksissä – lataa opas! Tyypillisesti toiminnanohjausjärjestelmää on hyödynnetty teollisuusyritysten myynnissä, materiaalinhallinnossa sekä taloushallinnossa. Jatkossa teollisuusyritysten haasteena on saada ERP-järjestelmä vielä tehokkaampaan käyttöön myös tuotannon puolella. Lue oppaastamme, miten teollisuusyrityksen toimintaan saada lisää selkeyttä ja hallittavuutta tehokkaan toiminnanohjauksen avulla. Lataa opas »
Tehokas toiminnanohjaus teollisuusyrityksissä – lataa opas!
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Teollisuus Opas
Lataa raportti: Visman Digitaalinen indeksi 2018 – Suomi Visman Digitaalinen Indeksi mittaa suomalaisten pk-yritysten ja organisaatioiden liiketoimintaprosessien digitalisoinnin tilaa. Tulokset auttavat yritysjohtoa ymmärtämään, kuinka tehokkaasti yritykset hyödyntävät automaatiota seitsemän yleisimmän liiketoimintaprosessin osalta. Lataa opas »
Lataa raportti: Visman Digitaalinen indeksi 2018 – Suomi
Liiketoiminnan kehittäminen Opas
Dashboardit liiketoiminnan johtamisessa – tutustu oppaaseen Menestyvä johto tietää, että paras keino parantaa jotain on alkaa mittaamaan sitä. Perinteisesti KPI-mittareiden rakentaminen ja päivittäminen on kuitenkin vaatinut paljon aikaa ja työtä, esimerkiksi Excelissä. Tässä pikaoppaassa kerrotaan, miten saavutat kilpailukykyä tuomalla reaaliaikaiset visuaaliset mittaristot yrityksen operatiivisen päätöksenteon tueksi. Lataa opas »
Dashboardit liiketoiminnan johtamisessa – tutustu oppaaseen
Liiketoiminnan kehittäminen Opas
Liiketoimintatiedon ja BI:n hyödyntäminen pk-yrityksissä Miten pk-yritys voi hyödyntää liiketoimintatietoaan? Tutustu, miksi myös pk-yritysten kannattaa panostaa liiketoimintatiedon hakemiseen ja analysointiin sekä nappaa konkreettisia vinkkejä liiketoimintatiedon hyödyntämiseen. Lataa opas »
Liiketoimintatiedon ja BI:n hyödyntäminen pk-yrityksissä
Liiketoiminnan kehittäminen Opas
Lataa opas: Vinkit uuden palkanlaskentaohjelman hankintaan Haluatko helpottaa palkanlaskijan työtä tai parantaa palkanlaskennan raportointia? Oletko ajatellut palkanlaskentaohjelman hankintaa, mutta käyttöönotolle ei tunnu löytyvän aikaa? Opas kertoo, millainen on hyvä palkanlaskentaohjelma ja mitä kannattaa huomioida ohjelmaa hankkiessa. Muistathan huomioida myös Tulorekisterin! Lataa opas »
Lataa opas: Vinkit uuden palkanlaskentaohjelman hankintaan
Taloushallinto Opas
Lataa kattava opas matka- ja kululaskujen käsittelyyn Oppaasta saat vinkkejä miten ja millä työkaluilla yrityksesi voi automatisoida matkalaskuprosessin. Lataa opas »
Lataa kattava opas matka- ja kululaskujen käsittelyyn
Taloushallinto Opas
5 askelta sähköiseen taloushallintoon – lataa maksuton opas Tässä oppaassa esitellään miten sähköiseen taloushallintoon siirtyminen tapahtuu ja mitkä ovat yrityksen tärkeimpiä tehtäviä muutoksen aikana. Parhaan hyödyn tästä oppaasta saavat ne yritykset, jotka vielä harkitsevat oman taloushallintonsa tai sen eri osien sähköistämistä. Lataa opas »
5 askelta sähköiseen taloushallintoon – lataa maksuton opas
Taloushallinto Opas
Opas: Kiinnitä huomiota kassanhallintaan – vältä kassakriisi Suomi elää taloudellista kasvun aikaa. Vienti vetää, työttömyys laskee ja yritysten myynti- sekä kannattavuusluvut kehittyvät nyt erityisen positiivisesti. Vaikka yritysten talousnäkymät ovatkin poikkeuksellisen hyvät, kannattaa yrityksissä edelleen kiinnittää huomiota yhteen keskeisimpään talouden osa-alueeseen - kassanhallintaan. Lataa opas »
Opas: Kiinnitä huomiota kassanhallintaan – vältä kassakriisi
Taloushallinto Opas
Lataa kattava opas: Taloushallinnon ulkoistaminen Olit sitten vaihtamassa tilitoimistoa tai kasvava yritys, jolle ei enää riitä pelkkä taulukkolaskenta kirjanpidon hoitamiseen, löytyy taloushallinnon ulkoistamiseen monta eri vaihtoehtoa. Tämän oppaan tarkoituksena on kertoa yrityksen päättäjille nykyaikaisista ulkoistamismahdollisuuksista ja mitä kannattaa ottaa huomioon taloushallintoa ulkoistaessa. Lataa opas »
Lataa kattava opas: Taloushallinnon ulkoistaminen
Ulkoistaminen Opas
Taloushallintojärjestelmän yhteiskäyttö tilitoimiston kanssa Taloushallinto on yksi ensimmäisistä asioista, joka on järkevää ulkoistaa, kun haetaan liiketoiminnan tehostamista ja säästöjä. Yhä useampi yritys haluaa myös siirtää toimintaansa paperittomaksi, johon sähköiset palvelut tuovat ratkaisun. Tämän oppaan tarkoituksena on kertoa yrityksen päättäjille sähköisen taloushallinnon, sekä erityisesti tilitoimiston kanssa yhdessä käytettävän taloushallintojärjestelmän tuomia hyötyjä. Lataa opas »
Taloushallintojärjestelmän yhteiskäyttö tilitoimiston kanssa
Ulkoistaminen Opas
Talousjohtajan tietopaketti ERP-projektista – lataa opas Kuinka paljon ERP-projekti vie talousjohtajalta työaikaa? Miten projekti vaikuttaa päivittäiseen työhön? Lue oppaastamme vinkit kuinka varautua projektiin, mitä talousjohtajalta odotetaan ja miten toiminnanohjausjärjestelmä helpottaa talousjohtajan työtä. Lataa opas »
Talousjohtajan tietopaketti ERP-projektista – lataa opas
Toiminnanohjaus Opas
Toimitusjohtajan tietopaketti ERP-projektista – lataa opas Mitkä ovat toimitusjohtajan tärkeimmät tehtävät ennen ERP-projektin käynnistämistä ja sen aikana? Lue oppaastamme vinkit, miten toimitusjohtaja voi varmistaa onnistuneen ERP-projektin. Lataa opas »
Toimitusjohtajan tietopaketti ERP-projektista – lataa opas
Toiminnanohjaus Opas
ERP-järjestelmän siirtäminen pilveen kannattaa – lataa opas Liikkuvan työn ja etäkäytön yleistyessä monet yritykset joutuvat pohtimaan toiminnanohjausjärjestelmän viemistä pilveen. Oppaassa esitellään pilvipohjaisen toiminnanohjausjärjestelmän yritykselle tuomat hyödyt sekä se, miten nykyinen toiminnanohjausjärjestelmä käytännössä viedään pilveen. Lataa opas »
ERP-järjestelmän siirtäminen pilveen kannattaa – lataa opas
Toiminnanohjaus Opas
ERP-projektiin valmistautuminen – lataa kattava opas Yrityksen ei kannata lähteä mukaan järjestelmähankkeeseen suunnittelematta sitä huolella. ERP-järjestelmän hankinnassa piilee useita erilaisia sudenkuoppia ja riskejä, jotka ovat kuitenkin vältettävissä, kun järjestelmäprojekti tehdään huolella suunnitellusti. Tämä opas kertoo miten ERP-projekti yleensä etenee ja mitä kannattaa ottaa huomioon. Lataa opas »
ERP-projektiin valmistautuminen – lataa kattava opas
Toiminnanohjaus Opas
ERP-projektin vaikutukset yrityksen päivittäiseen toimintaan Yli 73%:ssa yrityksistä ERP-projekti työllistää kolme työntekijää tai enemmän. Koska projekti tehdään yleensä oman työn ohella, kannattaa avainhenkilöt sitouttaa projektiin huolella alusta alkaen sekä pitää koko henkilöstö ajan tasalla projektin etenemisestä ja tavoitteista. Lataa opas »
ERP-projektin vaikutukset yrityksen päivittäiseen toimintaan
Toiminnanohjaus Opas
Lataa kattava opas: ERP-projektin aikataulu ja kesto Vuonna 2016 39% ERP-projekteista pysyi aikataulussa. Syitä aikataulun venymiseen olivat mm. projektin laajeneminen tai valmiiksi epärealistinen aikataulu. Lataa opas »
Lataa kattava opas: ERP-projektin aikataulu ja kesto
Toiminnanohjaus Opas
ERP-järjestelmän hankintaopas – näin onnistut varmasti ERP-järjestelmän hankinta yritykselle on aina paitsi merkittävä investointi, myös yksi suurimmista muutosprosesseista. Tämän oppaan tavoitteena on antaa yritykselle valmiudet järjestelmän ja järjestelmätoimittajan valintaan. Parhaan hyödyn tästä oppaasta saavat ne yritykset, jotka ovat hankkimassa ensimmäistä ERP-järjestelmäänsä. Lataa opas »
ERP-järjestelmän hankintaopas – näin onnistut varmasti
Toiminnanohjaus Opas
Vinkit kasvuyrityksille ERP-järjestelmän hankintaan Ensimmäisen ERP-järjestelmän hankinta on merkittävä investointi kasvuyritykselle ja se mahdollistaa sen, että yritys voi jatkaa kasvuaan.Tämän oppaan tavoitteena on rohkaista lukijaa kehittämään omaa liiketoimintaansa. Oppaassa käydään läpi yleisiä sudenkuoppia, joita ERP-projektiin lähdettäessä saatetaan kohdata sekä annetaan vinkkejä, miten toiminnanohjausjärjestelmän valinnassa onnistutaan. Lataa opas »
Vinkit kasvuyrityksille ERP-järjestelmän hankintaan
Liiketoiminnan kehittäminen Toiminnanohjaus Opas
Pilvi- vai On-Premise ERP? Tutustu vaihtoehtoihin Oletko hankkimassa ERP-järjestelmää ja valittavanasi on pilvi tai On-Premise -ohjelmisto? Miten nämä kaksi mallia eroavat toisistaan? Entä mitkä ovat pilviohjelmiston vahvuudet ja heikkoudet? Tässä oppaassa käydään läpi pilvi ja On-Premise -ohjelmistojen eroja ja autetaan lukijaa ymmärtämään pilvipalvelujen tarjoamat mahdollisuudet oman yrityksen osalta. Lataa opas »
Pilvi- vai On-Premise ERP? Tutustu vaihtoehtoihin
Toiminnanohjaus Opas
Lataa maksuton Taloushallinto-ohjelmiston ostajan opas Tässä oppaassa kuvataan sähköisen toimintatavan mahdollistavan taloushallinto-ohjelmiston hankintaprosessi sekä tarjotaan vinkkejä prosessin eri vaiheisiin. Lataa opas »
Lataa maksuton Taloushallinto-ohjelmiston ostajan opas
Taloushallinto Opas
Teollisuuden keinulauta: kustannukset vs. kilpailukyky Teollisuusyrityksen toiminnan johtaminen on taiteilua keinulaudalla: kustannuksia alas ja kilpailukykyä ylös. Lue mihin viiteen osa-alueeseen teollisuusyrityksen kannattaa panostaa saadakseen liiketoimintansa nousuun. Lue blogikirjoitus »
Teollisuuden keinulauta: kustannukset vs. kilpailukyky
Toiminnanohjaus Teollisuus Blogi
Visio on dataa väkevämpi voima Viime vuosien aikana ei kukaan ole voinut välttyä kuulemasta, miten tärkeää yrityksen omistamasta datasta on tullut. Tiedetään, että mitä nopeammin ja menestyksekkäämmin dataa voidaan hyödyntää, sitä vahvempi kilpailuetu saavutetaan. Mutta tekeekö data yrityksen autuaaksi? Lue blogikirjoitus »
Visio on dataa väkevämpi voima
Työn uusi suunta Blogi
Innostuksesta onnistumiseen – hyödyntääkö yrityksenne jo tärkeimmän voimavaransa? Tutkimusten mukaan myönteinen ilmapiiri selittää jopa 20-30 prosenttia yritysten liikevaihdosta. Yrityksen arvot sekä johdon tapa toimia luovat perustan sille, miten yritys hyödyntää tärkeimmän voimavaransa - eli työntekijät. Lue blogikirjoitus »
Innostuksesta onnistumiseen – hyödyntääkö yrityksenne jo tärkeimmän voimavaransa?
Työn uusi suunta Blogi
Mitä hyötyä ja kenelle sinä tuotat? Kun ajatellaan hyvin mustavalkoisesti, kaikella työllä on yksi lopullinen tavoite. Auttaa jotain toista ihmistä tavalla tai toisella. Kokemus työn merkityksestä on yksi motivaation ja hyvinvoinnin kulmakiviä. On surullista, että niin moni työntekijä kokee, ettei häntä ja hänen tekemistä arvosteta töissä, tai ei löydä syvempää merkitystä työlleen. Mennään vain töihin. Vieraskynässä Markku Silventoinen Muutostoimisto Flowsta. Lue blogikirjoitus »
Mitä hyötyä ja kenelle sinä tuotat?
Työn uusi suunta Blogi
Verkkolaskujen hyödyt ja käyttöönotto – lataa kattava opas Verkkolaskujen lähetys ja vastaanotto tulee yritykselle monessa mielessä edulliseksi verrattuna paperilaskujen käsittelyyn. Verkkolaskuihin siirtyminen on puolestaan niin helppoa, että yhdenkään yrityksen ei kannataisi nykyään käsitellä enää paperilaskuja. Lue oppaasta miksi yrityksen kannattaa siirtyä vekkolaskutukseen ja mitä se vaatii. Lataa opas »
Verkkolaskujen hyödyt ja käyttöönotto – lataa kattava opas
Taloushallinto Opas
Mahdollisuudet voitoksi – kokemukseni yritysfuusiosta Yritysfuusio voidaan nähdä joko mahdollisuutena tai peikkona. Tässä kirjoituksessa pohdin, miten käynnissä oleva fuusioprosessi on näyttäytynyt sekä minulle henkilökohtaisella tasolla että fuusioitavan yrityksen henkilöstölle, ja miten sulautuminen vaikuttaa asiakkaisiimme. Lue blogikirjoitus »
Mahdollisuudet voitoksi – kokemukseni yritysfuusiosta
Blogi
Tekeekö teknologia ohjelmistokonsultin työstä tarpeettoman? Työn muutos koskettaa monia ammatteja, mekään konsultoinnissa emme ole siltä pystyneet välttymään. Vaikka moni asia on matkan varrella helpottunut, tuo muutos mukanaan myös haasteita konsulttien osaamiselle. Lue blogikirjoitus »
Tekeekö teknologia ohjelmistokonsultin työstä tarpeettoman?
Työn uusi suunta Blogi
Miten tilitoimistojen pitäisi muuttaa liiketoimintamalliaan? Tilitoimistot ovat sopeuttamassa toimintaansa muuttuvien markkinoiden mukaiseksi, ja sen vuoksi ne ovat strategisten valintojen edessä. Tässä oppaassa tuodaan esille uusi työskentelytapa, joka mahdollistaa entistä läheisemmän yhteistyön tilitoimiston ja sen asiakkaiden välillä. Lataa opas »
Miten tilitoimistojen pitäisi muuttaa liiketoimintamalliaan?
Tilitoimisto Opas
Palvelukokemus on yhteinen matka kohti ratkaisua Palvelukokemuksen lopputulos on aina ratkaisu, ja matka kohti ratkaisua kuljetaan asiakkaan kanssa yhdessä. Mikäli asiakas ja asiakaspalvelija eivät ole samassa kyydissä, matkasta tulee pitkä ja mutkitteleva. Lue sovellusasiantuntija Ainomarin mietteitä hyvästä palvelukokemuksesta. Lue blogikirjoitus »
Palvelukokemus on yhteinen matka kohti ratkaisua
Asiakaskokemus Blogi
Työ digitalisoituu, ihminen ei Tulevat teknologian innovaatiot vaikuttavat yrityksiin, johtamiseen ja työntekijöihin. Häviävien työtehtävien lista on pitkä - jopa 50 % nykyisistä töistä uskotaan katoavan. Miten käy työntekijöiden ja mitkä ovat yritysten kilpailuvaltit tulevaisuudessa? Lue blogikirjoitus »
Työ digitalisoituu, ihminen ei
Asiakaskokemus Työn uusi suunta Blogi
Työ kaupungissa, mieli maalla? Työ ja työpaikkasi ohjaavat pitkälti sitä, missä asut ja elät. Isoissa kaupungeissa asuminen on kallista ja moni päätyykin pääkaupunkiseudulle töiden perässä. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan etätyötä tekevät ovat onnellisempia ja kokevat enemmän arvostusta työstään kuin ne henkilöt, jotka työskentelevät toimistolla. Mitä hyötyjä etätyössä on? Miten mahdolliset haitat voidaan minimoida? Lue blogikirjoitus »
Työ kaupungissa, mieli maalla?
Asiakaskokemus Työn uusi suunta Blogi
Tukeeko ohjelmistosi käyttöä robotti vai ihminen? Tukipalvelut ovat olleet jo jonkin aikaa myllerryksessä ja on ennustettu, että muutostahti kiihtyy entisestään. Digitaalisuus ja monikanavaisuus ovat tämän päivän ehdottomat avainsanat, kun puhutaan ohjelmiston käytön tuesta. Lue blogikirjoitus »
Tukeeko ohjelmistosi käyttöä robotti vai ihminen?
Asiakaskokemus Blogi
Pelaako palvelusi tilanteessa kuin tilanteessa? Asiakas saattaa kohdata useampia vuorovaikutushetkiä yrityksesi kanssa. Kaikki nämä hetket muokkaavat kokemusta siitä, miten asiakas näkee yrityksesi. Onnistuessaan kohtaaminen nostaa asiakaskokemuksen uudelle tasolle, huonoimmassa tapauksessa päädyt repimään asiakasta niin moneen suuntaan, ettet enää itsekään tiedä, mitä asiakas lopulta halusi - ja miten pystyt siihen vastaamaan. Lue blogikirjoitus »
Pelaako palvelusi tilanteessa kuin tilanteessa?
Asiakaskokemus Blogi
Ketteryyttä järjestelmäkoulutuksiin Tutkimusten mukaan suurin syy järjestelmäinvestoinnin huonoon takaisinmaksuun on käyttöönoton jälkeisen koulutuksen puute. Yksi koulutuspäivä ei riitä takaamaan, että käyttöönotto sujuu kuin tanssi, järjestelmäosaaminen ei ole niitä asioita jotka tarttuvat ihmiseen kerrasta. Miten teidän yrityksessänne varmistetaan ohjelmiston uusien ominaisuuksien hyödyntäminen? Lue blogikirjoitus »
Ketteryyttä järjestelmäkoulutuksiin
Oman työn kehittäminen Blogi
Koulutusta klikkauksen päässä Järjestelmäkoulutusten vaikuttavuutta on tutkittu ja todettu siinä olevan paljon parantamisen varaa. Monimuotoiset, modernit koulutuskanavat mahdollistavat joustavan opiskelun ja tuovat koulutukset jo käyttäjän työpöydälle. Lue miten Visma on kääntänyt koulutuspalveluitaan tervelähtöisempään suuntaan. Lue blogikirjoitus »
Koulutusta klikkauksen päässä
Oman työn kehittäminen Blogi
Näin järjestät aikaa ja mahdollisuuksia innovatiivisuudelle Kuulostaako innovaattori tai mielipidejohtaja kaukaiselta? Innovaatiivisuuteen voi myös oppia. Riittää, että olet innostunut alastasi ja kaikesta uudesta ja haluat jakaa tietoa muille. Lue blogikirjoitus »
Näin järjestät aikaa ja mahdollisuuksia innovatiivisuudelle
Oman työn kehittäminen Blogi
Ainekset järjestelmän onnistuneeseen käyttöönottoon Uuden järjestelmän hankinta tai vaihto on aina investointi, joka syö yritykseltä sekä rahaa että resursseja. Ohjelmistotoimittaja voi omalta osaltaan vaikuttaa projektin onnistuneeseen lopputulokseen Lue blogikirjoitus »
Ainekset järjestelmän onnistuneeseen käyttöönottoon
Oman työn kehittäminen Blogi
Onko järjestelmäsi tehokäytössä vai tehohoidossa? Tutkimusten mukaan lähes 80% yrityksistä käyttää järjestelmäänsä tehottomasti. Lue miten käyttötapakartoituksen avulla voidaan selventää järjestelmän nykyistä käyttötapaa ja osaamistarpeita. Lue blogikirjoitus »
Onko järjestelmäsi tehokäytössä vai tehohoidossa?
Oman työn kehittäminen Blogi
5 tietoturvavinkkiä pk-yritykselle 30. marraskuuta vietetään kansainvälistä "turvaa tietokoneesi -päivää". Ifin kesällä tuottaman tutkimuksen mukaan jopa 29 prosenttia pk-yrityksistä on ollut tietoturvarikosyrityksen kohteena. Vaikka hyökkäysten määrä on viime vuosien aikana kasvanut, eivät valmiudet hyökkäykseltä suojautumiseen ole parantuneet. Lue blogikirjoitus »
5 tietoturvavinkkiä pk-yritykselle
Oman työn kehittäminen Blogi
Niskalenkki kiireestä ja stressistä - kohti tehokasta ja hallittavaa työtä Nykyään työtä voidaan tehdä missä ja milloin vain ja tämä asettaa uusia haasteita työn tehostamiseen ja ihmisten hyvinvointiin. Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan joka kolmannes arvioi, että suurin osa työstä (75 %) tehdään nopealla tahdilla tiukoissa aikatauluissa. Pieni kiire tekee hyvää, mutta jatkuvassa kiireessä työskentely heikentää lopulta tuottavuutta, hyvinvointia ja motivaatiota omaan työhön. Lue blogikirjoitus »
Niskalenkki kiireestä ja stressistä - kohti tehokasta ja hallittavaa työtä
Oman työn kehittäminen Työn uusi suunta Blogi
Uskallatko olla eri mieltä? Suurin osa ihmisistä kammoksuu ajatusta olla eri mieltä konfliktin ja jonkinlaisen leiman pelossa. Eri mieltä oleminen voi kuitenkin johtaa parhaimmillaan uusien innovaatioiden ja tehokkaiden toimintatapojen äärelle ja tuoda paljon hyvää organisaatioon.   Lue blogikirjoitus »
Uskallatko olla eri mieltä?
Oman työn kehittäminen Työn uusi suunta Blogi
Anna aivojen levätä, kurita kroppaa Jatkuva kiireen tunne voi aiheuttaa stressiä ja tehdä työelämästä pelkkää päivästä toiseen selviytymistä.  Työstä palautuminen on elinehto sille, että esimerkiksi vaativaa asiantuntijatyötä on ylipäätään mahdollista tehdä täydellä kapasiteetilla. Palautumistapoja on monia ja tärkeintä on tunnistaa niistä itselleen sopivimmat. Lue blogikirjoitus »
Anna aivojen levätä, kurita kroppaa
Oman työn kehittäminen Blogi
Teknologian kehittyminen näkyy toimitusjohtajan arjessa Työelämä on muuttunut viimeisten vuosien aikana, kun teknologia on kehittynyt ja mahdollistanut uudenlaisia työskentelytapoja. Muutokset näkyvät myös toimitusjohtajan arjessa myönteisinä asioina. Pelko siitä, että robotti korvaisi toimitusjohtajan tulevaisuudessa, on turhaa. Lue blogikirjoitus »
Teknologian kehittyminen näkyy toimitusjohtajan arjessa
Oman työn kehittäminen Blogi
Onko "Joku" yrityksesi työllistetyin tyyppi? Asiantuntijatyön haastavuus, jatkuvat muutokset, kiire ja yhteisöllisyyden puute ovat vieneet meitä kauemmaksi siitä, mikä on ihmiselle luonnollista: auttaminen. Tunnistatko tilanteen, kun palaverissa ideoidaan uutta ja mietitään kuka asiaa lähtisi edistämään. Syvä hiljaisuus laskeutuu ja kaikki pälyilevät toisiaan varovasti kulmien alta miettien "Ottaisiko Joku tästä kopin?".  Lue blogikirjoitus »
Onko "Joku" yrityksesi työllistetyin tyyppi?
Oman työn kehittäminen Blogi
Lataa opas: Moderni vai perinteinen talousjohtaja? Millaisessa toimintaympäristössä moderni talousjohtaja toimii? Vertaa, oletko sinä yrityksen historiatietoon päätöksiä pohjaava talousjohtaja vai kuljetko askeleen pari edellä kilpailijoitanne. Lataa opas »
Lataa opas: Moderni vai perinteinen talousjohtaja?
Oman työn kehittäminen Opas
Mikä motivoi sinua oppimaan uutta? Uuden oppiminen on tärkeää, jotta pysymme kehityksen matkassa ja pidämme omaa kilpailukykyä ja osaamista yllä. Voimme opiskella uusia asioita ja ajatella, että näin toimimalla pysymme kehityksessä mukana ja etenemme uralla, mutta onko se ainoa motivaattori? Lue blogikirjoitus »
Mikä motivoi sinua oppimaan uutta?
Oman työn kehittäminen Blogi
Taloyhtiön viestinnän kehittäminen – lataa kattava opas Taloyhtiön yhteistä strategiaa tukeva viestintä ja taloyhtiön maine kulkevat käsi kädessä. Oppaassa kerromme, kuinka isännöitsijä voi kehittää taloyhtiön viestintää niin, että kaikki taloyhtiön intressiryhmät hyötyvät. Lataa opas »
Taloyhtiön viestinnän kehittäminen – lataa kattava opas
Isännöinti Opas
Taloyhtiön ja isännöintiyrityksen moderni yhteistyö Nykyaikaisesti ja tehokkaasti toimivan isännöintiyrityksen on mahdollista tarjota asiakkailleen monia taloyhtiöiden arkea helpottavia ratkaisuja ja palveluja. Tällaisia ratkaisuja voivat olla esimerkiksi taloyhtiön omat kotisivut tai portaali, jotka mahdollistavat tehokkaan kommunikoinnin ja tuovat taloyhtiön sidosryhmät yhteisen tiedon äärelle. Lataa opas »
Taloyhtiön ja isännöintiyrityksen moderni yhteistyö
Isännöinti Opas
Lataa opas: Isännöintiyritys, kehitä liiketoimintaasi Asiakkaiden kasvavat vaatimukset, kilpailutilanne sekä kustannustehokkuuden tavoittelu pakottavat nyt isännöintiyrityksiä tehostamaan toimintaansa. Päivittäisten rutiinien lisäksi aikaa tulisi jäädä yhä enemmän myös asiakaspalvelulle ja -viestinnälle. Lataa opas »
Lataa opas: Isännöintiyritys, kehitä liiketoimintaasi
Isännöinti Opas
Lataa opas: Kuusi vinkkiä nykyaikaiseen isännöintiin Isännöintialalla parhaiten menestyviä yrityksiä yhdistää yksi tekijä - ne hallitsevat tiedon. Näissä isännöintiyrityksissä kiinteistötietoa, taloustietoa ja kokemustietoa kerätään, tallennetaan ja jalostetaan tehokkaasti. Lataa opas »
Lataa opas: Kuusi vinkkiä nykyaikaiseen isännöintiin
Isännöinti Opas
Miksi isännöinnissä tulisi kiinnostua asiakaskokemuksesta? Asiakkaan kuuntelusta on bisnesgurujen mukaan tulossa liiketoiminnan elinehto eikä isännöinti ole poikkeus. Mutta miten asiakaskokemus näkyy isännöinnissä ja miksi siitä tulisi olla kiinnostunut? Lue blogikirjoitus »
Miksi isännöinnissä tulisi kiinnostua asiakaskokemuksesta?
Isännöinti Blogi
Mikä tekee taloyhtiöstä hyvämaineisen? Taloyhtiön maine saattaa olla ratkaisevassa asemassa, kun uusi ostaja harkitsee asunnon ostoa. Miten taloyhtiön maineeseen pystytään vaikuttamaan hyvällä isännöinnillä ja nykyaikaisilla palvelukanavilla? Lue blogikirjoitus »
Mikä tekee taloyhtiöstä hyvämaineisen?
Isännöinti Blogi
Taloyhtiön ja isännöitsijän yhteistyö sujuvaksi ja avoimeksi Jotta taloyhtiön arki olisi mahdollisimman vaivatonta, tulisi myös taloyhtiön hallituksen, asukkaiden, osakkaiden ja isännöintiyrityksen välisen yhteistyön ja viestinnän olla mahdollisimman sujuvaa. Lue artikkelista miten voit kehittää yhteistyötä. Lue artikkeli »
Taloyhtiön ja isännöitsijän yhteistyö sujuvaksi ja avoimeksi
Isännöinti Artikkeli
Isännöinnin kilpailuetua ainutlaatuisesta palveluprosessista Vieraskynä Mika Pouttu, Seinäjoen Isännöintikulma Oy: Mistä tulee kilpailuetu isännöinnissä? Mielestäni siitä, että pystyy palvelemaan asiakkaitaan ainutlaatuisella tavalla tarjoten aitoja asiakashyötyjä. Muuttuvan työ- ja liiketoimintaympäristön keskellä tulisi myös isännöinnissä arvioida ja kehittää prosesseja asiakaslähtöisesti. Lue blogikirjoitus »
Isännöinnin kilpailuetua ainutlaatuisesta palveluprosessista
Isännöinti Blogi
Mikä estää tehokkaan tekemisen työmaalla? Vieraskynässä Roosa Selkämaa, NCC. Rakennusteollisuuden tehokkuus on ollut niin lehtiotsikoissa kuin tutkijoidenkin kohteena. Olen NCC:llä työmaainsinöörinä ja tein diplomityöni keskittyen erityisesti viestintäongelmista johtuvaan hukka-aikaan. Lähtökohtaisena oletuksenani oli, että ihmisten käsitys hukka-ajan suuruudesta eroaa. Lue blogikirjoitus »
Mikä estää tehokkaan tekemisen työmaalla?
Rakentaminen ja urakointi Blogi
Rakennusalan työturvallisuus on kaikkien vastuulla Työturvallisuus rakennusalalla tarkoittaa muutakin kuin kypäräpakkoa työmailla. Se tarkoittaa avoimia toimintamalleja sekä yhteistä vastuuta työmaan turvallisuuden havainnoinnista. Mikäli alan turvallisuutta halutaan kehittää, vaatii se asennemuutosta ja läpinäkyvyyden takaavat työkalut. Lue blogikirjoitus »
Rakennusalan työturvallisuus on kaikkien vastuulla
Rakentaminen ja urakointi Blogi
Lataa opas urakka- ja henkilöraportointien tekemiseen Tiedonantovelvollisuus koskee rakennusalan työntekijöitä, rakennusurakoita sekä rakennuspalveluiden tilaajia. Velvollisuus jaetaan kahteen eri ilmoitustyyppiin: henkilö- ja urakkailmoitus. Lue oppaasta, kuka on tiedonantovelvollinen ja mitä tietoja on ilmoitettava sekä miten ilmoittaminen tapahtuu käytännössä. Lataa opas »
Lataa opas urakka- ja henkilöraportointien tekemiseen
Rakentaminen ja urakointi Opas
Turvallinen työmaa on yhteinen asia ja kaikkien etu Rakennusalan työturvallisuuteen kuuluu toki mm. tapaturmien kirjaukset ja suojainten käyttö, mutta kaikki kuitenkin lähtee työntekijöiden, johdon ja yrityksen kollektiivisesta asenteesta. Tässä oppaassa kerromme, miksi työturvallisuuteen kannattaa panostaa, mitä sen edistämiseen rakennusalalla kuuluu sekä millaisia mahdollisuuksia digitaaliset palvelut tarjoavat työmaiden turvallisuuden parantamiseen. Lataa opas »
Turvallinen työmaa on yhteinen asia ja kaikkien etu
Rakentaminen ja urakointi Opas
Tilitoimisto on yhä useammin asiantuntijapalvelujen tarjoaja Kuittien käsittely ja tiliöinti ei ole sitä, mistä asiakkaasi on halukas maksamaan. Suuntaa katseesi konsultatiiviiseen taloushallinnon asiantuntijatyöhön. Se on tehtäväsi nyt ja erityisesti tulevaisuudessa. Lue artikkeli »
Tilitoimisto on yhä useammin asiantuntijapalvelujen tarjoaja
Tilitoimisto Artikkeli
Asiakas maksaa tulevaisuuden tilitoimistoille konsultoinnista ja liiketoiminnan ohjaamisesta Kuluttajinakin olemme keskittämässä hankintojamme kauppoihin, joista saa mahdollisimman paljon hankittua kerralla. Arjessa ei ole aikaa kiertää hedelmäkauppaa, lihakauppaa tai maitokauppaa erikseen. Liiketoiminnassakin yhdenmukaisuus, sujuvuus ja käyttöjärjestelmien integrointi on tullut jäädäkseen. Lue blogikirjoitus »
Asiakas maksaa tulevaisuuden tilitoimistoille konsultoinnista ja liiketoiminnan ohjaamisesta
Tilitoimisto Blogi
Tilitoimiston muutos ja uusi rooli digitalisaation edetessä Manuaalinen kuittien kiikuttelu kirjanpitäjälle ei voi olla kiireisen yrittäjän arkipäivää, hän arvostaa aitoa vuoropuhelua ja tunnuslukujen analysointia. Lue artikkeli »
Tilitoimiston muutos ja uusi rooli digitalisaation edetessä
Tilitoimisto Artikkeli
Tilitoimistot ja sähköisyyteen siirtymisen tuska Usein suurimmat esteet sähköisyyteen siirtymisessä ovat pelko siitä, haluavatko asiakkaat siirtyä sähköisyyteen ja tuleeko ohjelmiston vaihdosta liian työlästä. Vaikka kehityshyppy vaatii suunnittelua, lopussa se palkitsee. Tässä muutama käytännön vinkkimme tilitoimistoille, jotka haluavat nykyaikaistaa toimintansa. Lue blogikirjoitus »
Tilitoimistot ja sähköisyyteen siirtymisen tuska
Oman työn kehittäminen Tilitoimisto Blogi
Tilitoimisto - erottaudu rikkomalla ennakkoluuloja Verkosta löytyminen on nykypäivänä yritykselle välttämättömyys. Oletko ikinä miettinyt miten voisit hyödyntää ennakkoluuloja ja stereotypioita hyväksesi, erottautuaksesi muista yrityksistä? Lue blogikirjoitus »
Tilitoimisto - erottaudu rikkomalla ennakkoluuloja
Tilitoimisto Blogi
Onko tilitoimistolla varaa olla tarjoamatta asiantuntijapalveluita? Yhä useampi pk-yritys tarvitsee talousohjauksessa ja raportoinnissa ulkopuolista konsultointia ja osaamista. Sähköiset taloushallintoratkaisut auttavat tilitoimistoa kehittämään palveluita asiakkaiden tarpeiden mukaiseksi. Lue blogikirjoitus »
Onko tilitoimistolla varaa olla tarjoamatta asiantuntijapalveluita?
Tilitoimisto Blogi
Tilitoimisto, digitalisaatio on mahdollisuutesi Kauppalehti kirjoitti, että sijoittajien olisi syytä kiinnostua tilitoimistoista ja listasi yhtiöitä, joita kannattaa odotella pörssiin. Jutussa kirjoitettiin; “Kun suurimmat yrityskaupat on saatu tehtyä, loppu ratkeaa sillä, kenellä on tehokkaimmat digitaaliset prosessit. Koneet hoitavat jatkossa manuaalisen työn, mutta ajattelutyöstä kannattaa maksaa osaavalle ihmiselle.” Lue blogikirjoitus »
Tilitoimisto, digitalisaatio on mahdollisuutesi
Tilitoimisto Blogi
Houkutteleeko tilitoimistosi nuoria osaajia? Tilitoimiston työntekijöiltä odotetaan nykypäivänä taloushallinnon substanssiosaamisen lisäksi vahvempia asiakastyötaitoja, kykyä asiakkaan haastamiseen ja jopa myynnillisyyttä. Työnkuvan vaativuus on kasvanut, mutta samalla myös työntekijät odottavat työnantajaltaan enemmän. Lue blogikirjoitus »
Houkutteleeko tilitoimistosi nuoria osaajia?
Tilitoimisto Blogi
Onko tilitoimistollasi kehitysvelkaa? Sähköisyyden seuraavasta tasosta puhutaan jo - robotiikka ja tekoäly ovat täällä. Sähköisyyden ja yhteiskäytön ei pitäisi siis enää olla uusia käsitteitä ja siten myös yleinen olettamus on, että tilitoimistot ovat omaksuneet niistä saatavat hyödyt. Ovatko kaikki tilitoimistot kuitenkaan sisäistäneet ja hyödyntäneet sitä arjessa? Lue blogikirjoitus »
Onko tilitoimistollasi kehitysvelkaa?
Tilitoimisto Blogi
Koottuja selityksiä tilitoimistokentältä Taloushallinnon sähköistyessä alati nopeampaa tahtia ja sähköisten asiakkaiden ollessa helppohoitoisempia kysyn usein kumppanitilitoimistoiltamme “miksi edes otatte perinteisiä asiakkaita sähköisten sijaan?”. Usein vastaus liittyy asiakasyrityksen kokoon tai rahaan. Kysymys on kuitenkin siitä, miten tilitoimisto tarjoaa palvelunsa ja miten tilitoimiston asiakas ymmärtää saamansa hyödyn. Lue blogikirjoitus »
Koottuja selityksiä tilitoimistokentältä
Tilitoimisto Blogi
Kirjanpitäjä, olisiko aika taltuttaa tilinpäätöskiireet? Tilinpäätöskiireiden aikaan mitataan tilitoimiston kyky auttaa asiakasta näkemään suurempi kuva ja kehittämään liiketoimintaansa. Kuluvatko tilinpäätöskeskustelut peruutuspeiliin katsoen, vai pystytkö tuottamaan aitoa lisäarvoa? Lue blogikirjoitus »
Kirjanpitäjä, olisiko aika taltuttaa tilinpäätöskiireet?
Tilitoimisto Blogi
Tilinpäätösluvut valmiiksi kuukauden etuajassa? Onnistuu! Taloushallinnon sähköistyminen on muuttanut etenkin vuoden suurinta ponnistusta eli tilinpäätöksen valmistumista. Sähköiset työkalut helpottavatkin aidosti yrityksen talousosaston arkea, kunhan hyödyistä muistaa nauttia. Rutiinitekemisen nopeus ja ketteryys korostuvat erityisesti tilinpäätöskaudella, asioita ja ihmisiä on helpompi johtaa, kun on aina tilanteen tasalla. Lue blogikirjoitus »
Tilinpäätösluvut valmiiksi kuukauden etuajassa? Onnistuu!
Tilitoimisto Blogi
Tulevaisuuden tilitoimiston johtamisen ytimessä työntekijäkokemus Asiakas on yritykselle tärkeä, tai oikeastaan tärkein elinehto. Miksi tilitoimiston sitten kannattaa asettaa työntekijäkokemus strategiseksi prioriteetiksi? Yksinkertaisesti siksi, että vahva työntekijäkokemus heijastuu suoraan asiakkaan palveluun ja asiakaskokemukseen. Lue blogikirjoitus »
Tulevaisuuden tilitoimiston johtamisen ytimessä työntekijäkokemus
Tilitoimisto Blogi
Vinkit tilitoimistolle asiakastapahtuman järjestämiseen Kaiken digitaalisen kanssakäymisen ohella erilaiset seminaarit ja tapahtumat ovat edelleen tehokas tapa saada monimutkaisempikin viesti perille. Mitä tapahtumaa suunnittelessa tulee ottaa huomiooon? Lue artikkeli »
Vinkit tilitoimistolle asiakastapahtuman järjestämiseen
Tilitoimisto Artikkeli
Uskallatko antautua vision ohjaamaksi? Tilitoimistojen kumppanitiimi lähti muuttamaan omaa toimintaansa tavoitteenaan "Haluamme olla paras kumppani tilitoimistoille". Sen sijaan, että muutosta olisivat ohjanneet yksittäiset toimenpiteet, lähdettiin sitä toteuttamaan vision ohjaamana. Lue blogikirjoitus »
Uskallatko antautua vision ohjaamaksi?
Tilitoimisto Blogi
Taloushallinto-ohjelman yhteiskäyttö asiakkaan kanssa Taloushallinto-ohjelmiston yhteiskäyttö vaikuttaa tilitoimistojen ja heidän asiakkaidensa toimintatapoihin voimakkaasti. Tilitoimistot muuttuvat rutiinikirjanpitoa tekevistä yrityksistä asiakkaidensa konsultatiivisiksi kumppaneiksi, jotka tulkitsevat asiakkaidensa avainlukuja ja auttavat asiakkaitaan menestymään. Hyvin mietityillä prosesseilla asiakas säästää aikaa ja rahaa, samalla kirjanpidon laatu paranee. Miten sitten taloushallinto-ohjelman yhteiskäyttö asiakkaan kanssa alkaa? Lue artikkeli »
Taloushallinto-ohjelman yhteiskäyttö asiakkaan kanssa
Tilitoimisto Artikkeli
Tilitoimiston liiketoimintamallin kulmakivet – lataa opas Nykyaikainen ohjelmistokaan ei vielä takaa menestystä, se vaatii koko toimintamallin ja ajattelutavan muutoksen. Oikeilla eväillä millä tahansa tilitoimistolla on mahdollisuus menestyä ja palvella asiakkaitaan paremmin. Tässä oppaassa käydään läpi lyhyesti neljä uuden liiketoimintamallin kulmakiveä. Lataa opas »
Tilitoimiston liiketoimintamallin kulmakivet – lataa opas
Tilitoimisto Opas
Lataa opas: Ohjelmistot osana tilitoimiston tarjontaa Tämä on pikaopas tilitoimistoille sähköisten palveluiden tarjoamisen tueksi. Lue sähköisen toimintatavan hyödyistä ja miksi niitä kannattaa tarjota asiakkaille. Saat myös vinkkejä oman myyntityösi tueksi siitä, miten asiakas hyötyy sähköisistä palveluista ja miksi asiakas ylipäänsä ottaisi niitä käyttöön. Päivitä siis palvelulupauksesi! Lataa opas »
Lataa opas: Ohjelmistot osana tilitoimiston tarjontaa
Tilitoimisto Opas
Tukeeko ohjelmistotoimittajasi tilitoimistoalan muutosta? Kun taloushallinto automatisoidaan, jää jäljelle virheiden tarkkailu. Taloushallinnon automatisointi ei kuitenkaan korvaa kriittistä ajattelua, luovaa ongelmanratkaisua tai sosiaalista älykkyyttä. Ohjelmistotalojen tulisi toimia tilitoimistojen kumppaneina ja tukea alan muutoksessa auttaen löytämään uusia ansaintamahdollisuuksia kun rutiinityöt poistuvat. Lue blogikirjoitus »
Tukeeko ohjelmistotoimittajasi tilitoimistoalan muutosta?
Tilitoimisto Blogi
Muutoksessa tilitoimisto ei jää yksin Tilitoimistoilla on suuri rooli taloushallinnon sähköistymisessä. Monet vanhat toimintatavat muuttuvat manuaalisesta automaattiseksi, osan vanhoista työtavoista jäädessä jopa kokonaan pois.Tilitoimiston edustajana sinun on hyvä varmistaa, että myös ohjelmistokumppanisi on kanssasi samassa veneessä ja teillä on yhteinen tavoite. Lue blogikirjoitus »
Muutoksessa tilitoimisto ei jää yksin
Tilitoimisto Blogi
Uuden ohjelmiston käyttöönotto on panostus tulevaisuuteen Uuden ohjelmiston käyttöönotto nostaa monessa tilitoimistossa tuskan hien pintaan. Ohjelmiston lisäksi miettiä myös yrityksen tapaa toimia ja kaiken keskellä arjenkin pitäisi rullata. Miten selvitä tästä yhtälöstä? Lue artikkeli »
Uuden ohjelmiston käyttöönotto on panostus tulevaisuuteen
Tilitoimisto Artikkeli
Helposti lähestyttävää ja lisäarvoa tuottavaa taloushallintoa Visma Fivaldilla Tilipalvelu Profitaksen käyttämä Visma Fivaldi -taloushallinnon pilvipalvelu tarjoaa parhaimmillaan win-win tilanteen sekä tilitoimistolle että tilitoimiston asiakkaille - taloushallinnosta tulee muutakin kun pakollinen paha. Katso sisältö »
Helposti lähestyttävää ja lisäarvoa tuottavaa taloushallintoa Visma Fivaldilla
Tilitoimisto
Webinaaritallenne: Asiakaskokemus tilitoimiston kilpailuetuna Ketä sinun asiakkaasi ovat tai ketä haluaisit heidän olevan? Tiedätkö, mistä asiakkaitesi palvelukokemus muodostuu? Tässä webinaaritallenteessa pureudutaan asiakaskokemuksen ytimeen. Tuntemalla asiakkaasi ja heidän tarpeensa sekä ymmärtämällä asiakaskokemukseen vaikuttavat tekijät, saavutat selkeää kilpailuetua. Katso video »
Webinaaritallenne: Asiakaskokemus tilitoimiston kilpailuetuna
Tilitoimisto Video
Tilitoimisto, näin siirryt pilveen – lataa kattava opas Tämä on pikaopas paikalleenasennettavaa ohjelmistoa käyttäville tilitoimistoille. Pilvipalveluihin siirtymisen hyödyt ovat kiistattomat: ne mahdollistavat erilaisten järjestelmien etäkäytön ajasta ja paikasta riippumatta, ja tilitoimistosi voi näin ollen käyttää aikansa paremmin oman liiketoimintansa pyörittämiseen. Lue oppaastamme, miten pilvipalveluihin kannattaa siirtyä. Lataa opas »
Tilitoimisto, näin siirryt pilveen – lataa kattava opas
Tilitoimisto Opas
Lataa ajankohtainen opas: Järjestelmän yhteiskäytön hyödyt Yhteiskäytön avulla asiakkaat pystyvät etsimään ja kirjaamaan haluamiaan tietoja itse, käyttäen tilitoimiston järjestelmää. Tämä tarjoaa mukavan edun niin asiakkaille kuin tilitoimistolle kilpaillessasi muiden yritysten kanssa. Itsepalvelutoiminnot parantavat asiakaspalvelua ja siten asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta, mikä puolestaan kasvattaa tuottoa. Opas kertoo 5 syytä miksi tilitoimiston kannattaa tarjota itsepalvelua asiakkailleen. Lataa opas »
Lataa ajankohtainen opas: Järjestelmän yhteiskäytön hyödyt
Tilitoimisto Opas
Webinaari: Hinnoittelu ja tuotteistaminen tilitoimistossa Palvelujen paketointi asiakkaalle helposti ostettavaan muotoon edesauttaa tämän päivän tilitoimiston menestymistä. Asiakkaalle päätöksenteko helpompaa, jos hänelle on mietitty jo valmiiksi selkeät palvelupaketit. Tässä tilitoimistopäättäjille kohdennetussa webinaaritallenteessa käydään läpi tuotteistamisen osatekijät ja hinnoittelumallit konkreettisten esimerkkien avulla. Katso video »
Webinaari: Hinnoittelu ja tuotteistaminen tilitoimistossa
Tilitoimisto Video
Hyppy sähköisyyteen onnistui vuodessa Tilitoimisto Profitcount aloitti kesäkuussa 2017 sähköisyyteen siirtymisen projektin samalla kun käyttöön otettiin Visma Fivaldi -pilvipalvelu. Muutoksen taustalla oli halu toimia tehokkaammin ja tarjota asiakkaille sähköisiä ratkaisuja. Katso sisältö »
Hyppy sähköisyyteen onnistui vuodessa
Tilitoimisto
Isännöntiyrityksen sähköisyys -testi Miten eri isännöinnin avainprosessit on yrityksessäsi sähköistetty ja missä on vielä parantamisen varaa? Sähköistäminen ja automatisointi mahdollistavat alalla kuin uudenlaisia työtapoja ja palveluja, joita moni asiakas osaa nykypäivänä jo odottaakin. Jatkuvasti muokkautuvien asiakastarpeiden takia isännöinninkin digitalisaatio on tarpeellinen. Testaa lyhyen kyselyn avulla, kuinka tehokkaasti eri prosessit on isännöintiyrityksessäsi sähköistetty. Tee testi »
Isännöntiyrityksen sähköisyys -testi
Isännöinti Testi
Otsikko tulee tähän Lue artikkeli »
Otsikko tulee tähän
Artikkeli
Moderni tilitoimisto -kysely Kuinka tilitoimistosi pärjää tulevaisuuden kilpailussa? Pilvipalvelut ja kehittyvä teknologia mahdollistavat uuden työskentelytavan, joka pakottaa tilitoimistoja kehittymään. Moderni ohjelmistokaan ei vielä tee tilitoimistosta nykyaikaista - se vaatii täysin uuden ajattelutavan ja liiketoimintamallin muuttamisen. vastaa lyhyeen kyselyyn, testaa kuinka hyvin tilitoimistonne on mukana kehityksessä ja selvitä modernin tilitoimiston merkit! Tee testi »
Moderni tilitoimisto -kysely
Tilitoimisto Testi
Lataa opas: Näin luot muutosmyönteisen työympäristön Tilitoimistoihin vaikuttaa tällä hetkellä vahvasti alalla vallitseva murros. Millaista on työ tilitoimistoissa esimerkiksi viiden vuoden kuluttua? Tästä oppaasta saat vinkkejä siihen, kuinka johtaa hyvässä muutosvalmiudessa olevaa tiimiä, joka on valmis omaksumaan uusia työtapoja nopeasti. Lataa opas »
Lataa opas: Näin luot muutosmyönteisen työympäristön
Tilitoimisto Opas